
Test rybích prstů
12.4.2021
11 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Frosta Fisch steaks from fillet 250 g | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 1,78 Hodnocení senzoriky: 2,3 Známka za obsah rybího masa: 1 (71,5 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 1 (31,6 % x 68,4 %) Jedná se o porci z formovaných, dle lístkování spíše menších, filetů. Chuťově příjemný kousek, lze cítit použité koření. |
GRAN MARE Alaska-Pollock Fisch Fingers 450 g | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 1,98 Hodnocení senzoriky: 2,3 Známka za obsah rybího masa: 1 (69,4 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 2 (42,8 % x 57,2 %) Strouhanky je (pozn. vůči jádru) o něco více a na pohled díky prasklinám úplně nezaboduje, nicméně to vynahradí příjemnou chutí. Neslané jádro působí houževnatě a obsahuje hnědé části. |
TESCO 15 Alaskan pollock fish fingers | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 1,98 Hodnocení senzoriky: 2,3 Známka za obsah rybího masa: 1 (60,1 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 2 (43,2 % x 56,8 %) Strouhanka je sice lehce tmavší, nicméně ideálně hrubozrnná. Mírně slanější jádro vyhovovalo...celkově zdařilý kousek. |
Frosta rybí prsty nemleté 300 g | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 2,06 Hodnocení senzoriky: 2,1 Známka za obsah rybího masa: 2 (61,3 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 2 (44 % x 56 %) Bílé jádro je netypicky mazlavé. Odborníci kvitovali dobrou kořeněnost, ale stěžovali si na slabou rybí chuť. |
SeaSide 15 rybích prstů | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 2,18 Hodnocení senzoriky: 2,3 Známka za obsah rybího masa: 1 (67,2 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (43,8 % x 56,2 %) Lístkování nemletého jádra se opravdu podařilo. Strouhanka bohužel postrádá soudržnost a rozpadá se. Chuť výrazně slanější. |
Iglo 10 fish fingers, 10 rybích prstů, hluboce zmrazené | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 2,34 Hodnocení senzoriky: 1,9 Známka za obsah rybího masa: 3 (53,5 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (51,5 % x 48,5 %) Poměr mezi strouhankou a jádrem je drobátko větší. Na druhou stranu - strouhanka příjemně křupe a její hrubozrnné odlišení shledali odborníci jako vyhovující. Jádro pěkně lístkuje. Chuť působí harmonicky, rybí dojem nic nepřebíjí. |
NOWACO Rybí prsty předsmažené 450 g | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 2,54 Hodnocení senzoriky: 2,9 Známka za obsah rybího masa: 1 (56 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (53,5 % x 46,5 %) Jádro příliš "nedrží" (avšak vzhledem k mleté surovině ho považujme za obstojné) a rozpadavost porotu dost rozčilovala. Mile překvapila jeho celkově velmi dobrá chuť a čistě bílá barva. |
Ocean Sea Alaska Pollock Fillet in Crispy Batter | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 2,94 Hodnocení senzoriky: 2,9 Známka za obsah rybího masa: 3 (54 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (51,3 % x 48,7 %) Lahodná porce v těstíčku ke své škodě postrádá silnější chuť ryby. Jádro na řezu disponuje krásnými velkými lístky i dobrou barvou. |
VICI CLASSIC fish fingers frozen 500 g | 2,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 3,28 Hodnocení senzoriky: 3,8 Známka za obsah rybího masa: 2 (41,8 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (55,7 % x 44,3 %) Postřehy ze senzoriky - atypická světlejší barva, slabá intenzita rybí chuti, mazlavá konzistence, tmavší odstín strouhanky. |
SeaSide Vesele rybičky 300 g | 2,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 3,58 Hodnocení senzoriky: 4,3 Známka za obsah rybího masa: 2 (54,5 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (57,7 % x 42,3 %) Negativa - nízký podíl ryby a s ním související slabá rybí chuť, mazlavost. Pozitiva - bílá barva jádra, dobrá kořeněnost. |
VICI fish fingers frozen 400 g Smart Choice | 2,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso. Výsledná známka: 3,64 Hodnocení senzoriky: 4,4 Známka za obsah rybího masa: 2 (27,2 g/100 g) Známka strouhanka/maso: 3 (55,1% x 44,9 %) Zvláštně tmavé jádro, které, soudě dle konzistence a soudržnosti, obsahuje krom ryby i další složky. Strouhanka vypadá celkem v pořádku, nicméně se do ní promítá tmavší odstín jádra. Chuťově patří ke slanějším vzorkům. |