Test rybích prstů

12.4.2021

11 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
VICI fish fingers frozen 400 g Smart Choice2,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 3,64
Hodnocení senzoriky: 4,4
Známka za obsah rybího masa: 2 (27,2 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (55,1% x 44,9 %)

Zvláštně tmavé jádro, které, soudě dle konzistence a soudržnosti, obsahuje krom ryby i další složky. Strouhanka vypadá celkem v pořádku, nicméně se do ní promítá tmavší odstín jádra. Chuťově patří ke slanějším vzorkům.
SeaSide Vesele rybičky 300 g2,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 3,58
Hodnocení senzoriky: 4,3
Známka za obsah rybího masa: 2 (54,5 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (57,7 % x 42,3 %)

Negativa - nízký podíl ryby a s ním související slabá rybí chuť, mazlavost. Pozitiva - bílá barva jádra, dobrá kořeněnost.
VICI CLASSIC fish fingers frozen 500 g2,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 3,28
Hodnocení senzoriky: 3,8
Známka za obsah rybího masa: 2 (41,8 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (55,7 % x 44,3 %)

Postřehy ze senzoriky - atypická světlejší barva, slabá intenzita rybí chuti, mazlavá konzistence, tmavší odstín strouhanky.
Ocean Sea Alaska Pollock Fillet in Crispy Batter3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 2,94
Hodnocení senzoriky: 2,9
Známka za obsah rybího masa: 3 (54 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (51,3 % x 48,7 %)

Lahodná porce v těstíčku ke své škodě postrádá silnější chuť ryby. Jádro na řezu disponuje krásnými velkými lístky i dobrou barvou.
NOWACO Rybí prsty předsmažené 450 g3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 2,54
Hodnocení senzoriky: 2,9
Známka za obsah rybího masa: 1 (56 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (53,5 % x 46,5 %)

Jádro příliš "nedrží" (avšak vzhledem k mleté surovině ho považujme za obstojné) a rozpadavost porotu dost rozčilovala. Mile překvapila jeho celkově velmi dobrá chuť a čistě bílá barva.
Iglo 10 fish fingers, 10 rybích prstů, hluboce zmrazené3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 2,34
Hodnocení senzoriky: 1,9
Známka za obsah rybího masa: 3 (53,5 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (51,5 % x 48,5 %)

Poměr mezi strouhankou a jádrem je drobátko větší. Na druhou stranu - strouhanka příjemně křupe a její hrubozrnné odlišení shledali odborníci jako vyhovující. Jádro pěkně lístkuje. Chuť působí harmonicky, rybí dojem nic nepřebíjí.
SeaSide 15 rybích prstů3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 2,18
Hodnocení senzoriky: 2,3
Známka za obsah rybího masa: 1 (67,2 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 3 (43,8 % x 56,2 %)

Lístkování nemletého jádra se opravdu podařilo. Strouhanka bohužel postrádá soudržnost a rozpadá se. Chuť výrazně slanější.
Frosta rybí prsty nemleté 300 g3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 2,06
Hodnocení senzoriky: 2,1
Známka za obsah rybího masa: 2 (61,3 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 2 (44 % x 56 %)

Bílé jádro je netypicky mazlavé. Odborníci kvitovali dobrou kořeněnost, ale stěžovali si na slabou rybí chuť.
TESCO 15 Alaskan pollock fish fingers4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 1,98
Hodnocení senzoriky: 2,3
Známka za obsah rybího masa: 1 (60,1 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 2 (43,2 % x 56,8 %)

Strouhanka je sice lehce tmavší, nicméně ideálně hrubozrnná. Mírně slanější jádro vyhovovalo...celkově zdařilý kousek.
GRAN MARE Alaska-Pollock Fisch Fingers 450 g4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 1,98
Hodnocení senzoriky: 2,3
Známka za obsah rybího masa: 1 (69,4 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 2 (42,8 % x 57,2 %)

Strouhanky je (pozn. vůči jádru) o něco více a na pohled díky prasklinám úplně nezaboduje, nicméně to vynahradí příjemnou chutí. Neslané jádro působí houževnatě a obsahuje hnědé části.
Frosta Fisch steaks from fillet 250 g4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se ze 60 % podílí hodnocení senzoriky (12 odborných porotců). Po 20 % si mezi sebou rozdělily výsledky z laboratoře - s ohledem na obsah rybího masa a poměr strouhanka vs. maso.

Výsledná známka: 1,78
Hodnocení senzoriky: 2,3
Známka za obsah rybího masa: 1 (71,5 g/100 g)
Známka strouhanka/maso: 1 (31,6 % x 68,4 %)

Jedná se o porci z formovaných, dle lístkování spíše menších, filetů. Chuťově příjemný kousek, lze cítit použité koření.