Test paštik
11.6.2024
12 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
MÚÚÚ Písecká játrová paštika | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 1,7 Tuhá jemně vypracovaná játrová cihla s tukovým povrchovým krytím. Středně slaná, delikátně kořeněná. Má vysoký obsah jater a až na krapet nižší množství tuku splňuje deklaraci. Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“. |
NAŠE MASO Játrová paštika zauzená | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 3,3 Výsledná známka: 2,0 Jemná intenzivně kořeněná paštika s viditelnými kousky koření a středně uzenou chutí. Lze ji rozetřít. Obsah masa vysoký, množství jater a soli průměrné. |
TORO HLAVEČNÍK Paštika selská ve vosku | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 2,0 Paštika, ve střívku s nejedlým voskovým krytím, má hrubou strukturu s kousky masa a nelze ji rozetřít. Je středně slaná, intenzivně (avšak v dobrém) kořeněná. Pyšní se vysokým obsahem masa, ale také nejvyšším množství tuku...je ho dokonce více, než se dočtete na etiketě. Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“. |
UZENINY PŘÍBRAM Játrová paštika | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,3 Výsledná známka: 2,2 Játrová cihla s tukovým krytím, pevnou a sušší konzistencí se hůře roztírá. Je jemně kořeněná a vysoký obsah jater se odráží také v chuti. Ve složení zahušťovadlo i barvivo. Bílkovin v ní dle laboratoře najdeme v porovnání s údajem na obale více. Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“. |
SLÁMA Bítešská paštika jemná | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,2 Roztíratelná jemná krémová konzistence, trochu slanější a citelně játrová chuť, světlejší barva. Masa i jater obsahuje průměrně, neobejde se bez zahušťovadla a tuku má o něco méně, než je uvedeno na etiketě. Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“. |
PAŠTIKÁRNA Pečínková paštika | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,4 Výsledná známka: 2,3 Hodně masa a soli, málo jater. Výsledky z laboratoře se odráží i v hodnocení senzoriky - intenzivní masová chuť (pozn. paštika spíše připomíná masový krém; našlehaná struktura s kousky masa), nevýrazné tóny jater, značně slaná. Má bledou, světlou barvu. |
MASNA STUDENÁ Játrovka | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 1,7 Výsledná známka: 2,3 Roztíratelná jemná krémová paštika se žďabec slanější a středně intenzivní játrovou chutí. Má světlejší barvu a nízký obsah masa. Ve složení figuruje zahušťovadlo. Bílkovin je v ní ve srovnání s deklarací dle laboratoře o něco více. |
TŘEMOŠENSKÁ UZENINA Játrová paštika | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,5 Našlehaná konzistence s kousky jater, světlá nevýrazná barva, v chuti citelně masová (pozn. přestože obsah masa spadá do průměru) a chtělo by to přidat špetku soli. Výrobce "si pomáhá" přidanou bílkovinou a zvýrazňovačem chuti. |
HAMÉ Májka jemná paštika | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,7 Výsledná známka: 2,7 Roztíratelná, lehce řidší paštika se slanější a s ohledem na játra slabší chutí. Nazelenalý povrch na atraktivitě příliš nepřidal. Masa má málo, zato obsahuje přidanou bílkovinu a zahušťovadlo. |
SCHNEIDER Paštika francouzská | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,0 Výsledná známka: 2,7 Lehce našlehaná, dobře roztíratelná jemná paštika se silně játrovou až trošku nahořklou chutí. I přes přidanou bílkovinu, která může obsah masa navyšovat, je v ní podle výsledků z laboratoře masa poskromnu. Ve složení "nechybí" zahušťovadla a barvivo. |
SANPAREIL Bruselská paštika se špekem | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 1,9 Výsledná známka: 2,7 Pevná, soudržná, jemná paštika světlejší barvy disponuje tukovým krytím a spíše masovou než játrovou chutí. Ačkoliv porotcům přišla "středně slaná", v rámci testu má nejvyšší obsah soli. Ve složení zahušťovadlo a přidaná bílkovina. |
FARMÁŘSKÉ UZENINY Selská paštika | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 1,9 Výsledná známka: 2,9 Tmavá paštika s hrubou konzistencí s viditelnými kousky masa. V chuti slanější (pozn. i přes průměrné množství soli), intenzivně kořeněná, lehce nahořklá. Z etikety se bohužel nedozvíte obsah masa ani jater. |