TŘEMOŠENSKÁ UZENINA Játrová paštika
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
11.6.2024 | 3.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,5 Našlehaná konzistence s kousky jater, světlá nevýrazná barva, v chuti citelně masová (pozn. přestože obsah masa spadá do průměru) a chtělo by to přidat špetku soli. Výrobce "si pomáhá" přidanou bílkovinou a zvýrazňovačem chuti. |
13.12.2024 | 3.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,5 Světlá paštika s našlehanou konzistencí a citelnými kousky jater. I přes střední obsah masa má výraznou masovou chuť. Je málo slaná. Ve složení figuruje zvýrazňovač chuti a přidaná bílkovina. |