SCHNEIDER Paštika francouzská


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test paštik

11.6.2024
3.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby.

Známka ze senzoriky: 2,0
Výsledná známka: 2,7

Lehce našlehaná, dobře roztíratelná jemná paštika se silně játrovou až trošku nahořklou chutí. I přes přidanou bílkovinu, která může obsah masa navyšovat, je v ní podle výsledků z laboratoře masa poskromnu. Ve složení "nechybí" zahušťovadla a barvivo.
Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)

13.12.2024
3.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,0
Výsledná známka: 2,7

Krémová lehce našlehaná paštika světlejší barvy se dobře roztírá. V chuti průměrně slaná, výrazně játrová až nahořklá. Masa v ní najdeme málo. Za to obsahuje zahušťovadla, barviva a přidanou bílkovinu.