PAŠTIKÁRNA Pečínková paštika


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test paštik

11.6.2024
3.7zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby.

Známka ze senzoriky: 2,4
Výsledná známka: 2,3

Hodně masa a soli, málo jater. Výsledky z laboratoře se odráží i v hodnocení senzoriky - intenzivní masová chuť (pozn. paštika spíše připomíná masový krém; našlehaná struktura s kousky masa), nevýrazné tóny jater, značně slaná. Má bledou, světlou barvu.
Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)

13.12.2024
3.7zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 1,7
Výsledná známka: 2,3

Tučná našlehaná struktura s kousky masa připomíná spíše masový krém. Barva bledá. Málo jater x hodně masa i soli (značně slaný vzorek!).