TORO HLAVEČNÍK Paštika selská ve vosku


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test paštik

11.6.2024
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby.

Známka ze senzoriky: 2,6
Výsledná známka: 2,0

Paštika, ve střívku s nejedlým voskovým krytím, má hrubou strukturu s kousky masa a nelze ji rozetřít. Je středně slaná, intenzivně (avšak v dobrém) kořeněná. Pyšní se vysokým obsahem masa, ale také nejvyšším množství tuku...je ho dokonce více, než se dočtete na etiketě.

Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“.
Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)

13.12.2024
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,6
Výsledná známka: 2,0

Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY"

Hrubá drobivá struktura s viditelnými kousky koření. Paštiku nelze rozetřít. Střívko má nejedlé voskové krytí. Tmavší barva. Značný obsah masa, průměrné množství jater. V chuti středně slaná a silně kořeněná. Oproti informaci z etikety má více tuku.