UZENINY PŘÍBRAM Játrová paštika


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test paštik

11.6.2024
3.8zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby.

Známka ze senzoriky: 2,3
Výsledná známka: 2,2

Játrová cihla s tukovým krytím, pevnou a sušší konzistencí se hůře roztírá. Je jemně kořeněná a vysoký obsah jater se odráží také v chuti. Ve složení zahušťovadlo i barvivo. Bílkovin v ní dle laboratoře najdeme v porovnání s údajem na obale více.

Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“.
Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)

13.12.2024
3.8zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,3
Výsledná známka: 2,2

Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY"

Struktura je pevná sušší a hůře se roztírá. Disponuje tukovým krytím. Velmi tmavá barva. V chuti jemně kořeněná, středně slaná a hodně játrová (vysoký obsah jater!). Masa má průměrné množství. Ve složení zahušťovadla a barviva. Laboratoř zjistila více bílkovin, než slibuje výrobce na etiketě.