NAŠE MASO Játrová paštika zauzená
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
11.6.2024 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 3,3 Výsledná známka: 2,0 Jemná intenzivně kořeněná paštika s viditelnými kousky koření a středně uzenou chutí. Lze ji rozetřít. Obsah masa vysoký, množství jater a soli průměrné. |
13.12.2024 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 3,3 Výsledná známka: 2,0 Paštika velmi tmavé barvy je v chuti středně uzená i slaná a silně kořeněná (viditelné kousky koření). Dobře se roztírá. Má vysoký obsah masa a průměrné množství jater. |