HAMÉ Májka jemná paštika


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test paštik

11.6.2024
3.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby.

Známka ze senzoriky: 2,7
Výsledná známka: 2,7

Roztíratelná, lehce řidší paštika se slanější a s ohledem na játra slabší chutí. Nazelenalý povrch na atraktivitě příliš nepřidal. Masa má málo, zato obsahuje přidanou bílkovinu a zahušťovadlo.
Test paštik (k jejichž výrobě byly jako základní suroviny použity vepřová játra a vepřové maso)

13.12.2024
3.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem.

Hodnocení senzoriky: 2,7
Výsledná známka: 2,7

Pozitiva - jemná, krémová, roztíratelná.
Negativa - řidší, značně slaná, nazelenalý povrch, slabší chuť jater, málo masa, ve složení zahušťovadla a přidaná bílkovina.