MÚÚÚ Písecká játrová paštika
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
22.10.2019 | 4.4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 1,6 Senzorické hodnocení: 2,0 Zdařilý vzhled, libá vůně, dobrá chuť a jednolitá konzistence. Hodnocení složení: 1,5 Další: jako jediná z testovaných paštik se může pyšnit logem ČCN + nositelka značky Klasa |
11.6.2024 | 4.3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Vyjma senzoriky (20 %) se ve výsledné známce odráží přítomnost látek zvýrazňujících chuť a vůni, dále pak přítomnost barviv, zahušťovadel a přídavek bílkovin + výsledky z laboratoře. Ta provedla stanovení bílkovin, tuku, soli a dalších parametrů, aby bylo možné porovnat, zda výrobce dodržel mj. deklarovaný obsah masa a jater. Laboratoř kontrolovala také mikrobiologickou jakost, přičemž v žádné z paštik nebyla odhalena přítomnost patogenních organismů. Naopak jištěné celkové počty mikroorganismů ukázaly vysokou úroveň hygieny výroby. Známka ze senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 1,7 Tuhá jemně vypracovaná játrová cihla s tukovým povrchovým krytím. Středně slaná, delikátně kořeněná. Má vysoký obsah jater a až na krapet nižší množství tuku splňuje deklaraci. Pozn.: Nositel loga „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“. |
13.12.2024 | 4.3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U paštik byly hodnoceny: senzorika (tvoří 20 % výsledné známky), nutriční a jakostní parametry (posuzovány pomocí laboratorních analýz) a složení deklarované výrobcem. Hodnocení senzoriky: 2,6 Výsledná známka: 1,7 Logo: "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" Struktura tuhá a moc pevná, nicméně jemná. Tukové krytí. Hodně tmavá barva. V chuti středně slaná, téměř nekořeněná. Jater má dostatek a tuku je v ní méně, než se dočtete na etiketě. |