Test játrových paštik
22.10.2019
12 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
MÚÚÚ Písecká játrová paštika | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 1,6 Senzorické hodnocení: 2,0 Zdařilý vzhled, libá vůně, dobrá chuť a jednolitá konzistence. Hodnocení složení: 1,5 Další: jako jediná z testovaných paštik se může pyšnit logem ČCN + nositelka značky Klasa |
K Classic Jemná játrová paštika | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 1,75 Senzorické hodnocení: 1,7 V této části jednoznačný vítěz - vzhled, vůně i chuť příjemné a navíc se krásně roztírá. Hodnocení složení: 3 |
Uzená paštika | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 1,9 Senzorické hodnocení: 2,8 Zajímavá kombinace uzené a játrové chuti, pěkně se roztírá. Hodnocení složení: 1 Další: získala ocenění Regionální potravina |
Váhala Farmářská paštika | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,0 Senzorické hodnocení: 3,0 Dobře se roztírá, nicméně chuťově i s ohledem na vůni spadá do průměru. Hodnocení složení: 1 Další: držitel loga Klasa a označení Regionální potravina |
BILLA Paštika s paprikou a sušenými rajčaty | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,05 Senzorické hodnocení: 2,3 Poměrně stručné shrnutí v podobě "homogenní vzorek s játrovou chutí". Hodnocení složení: 3 |
Zauzená paštika s brusinkou | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,15 Senzorické hodnocení: 3,3 V chuti jsou cítit sladké brusinkové tóny, hůře se roztírá. Hodnocení složení: 1 Další: vysloužila si nosit označení Regionální potravina |
Paštika s pečeným masem | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,20 Senzorické hodnocení: 2,6 Porota ocenila kousky masa v paštice a příjemnou roztíratelnost. Hodnocení složení: 3 Další: nese logo Regionální potravina |
Čongrády Játrová tradiční paštika | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,25 Senzorické hodnocení: 3,5 Opravdu silná játrová chuť! Hodnocení složení: 1 Další: držitel značky Regionální potravina |
Sláma Paštika z pečeného masa | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,25 Senzorické hodnocení: 3,3 Obsahuje znatelné kousky masa a intenzitu slanosti chuti má lehce zvýšenou. Hodnocení složení: 1,5 Další: patří mezi výrobky s označením Klasa |
Sláma Babiččina paštika | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,50 Senzorické hodnocení: 3,2 Pozitivní ohlasy získala na svou vůni a obsah větších kousků masa. Hodnocení složení: 1,5 Další: vysloužila si označení Regionální potravina |
Váhala Hustopečská játrovka | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,55 Senzorické hodnocení: 2,7 U tohoto vzorku lze vyzdvihnout celistvou konzistenci a ničím nerušenou játrovou chuť. Hodnocení složení: 3 Další: zástupce z řad nositelů loga Klasa |
Paštikárna Paštika pečínková | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení ovlivnila: a, známka ze senzoriky - zde se posuzovalo 11 ukazatelů (příjemnost vzhledu, příjemnost vůně, intenzita vůně, příjemnost a intenzita chuti, příjemnost a intenzita slané chuti, homogenita, roztíratelnost, intenzita pachutí a intenzita dílčí chuti); b, známka z analytické části - vzhledem k faktu, že vyhlášku (ohledně obsahu masa/strojně odděleného masa + množství jater, vody a tuku) splňovaly všechny vzorky, v potaz byly brány pouze přídatné látky a schéma hodnocení bylo následovné: 1 - zcela bez přídatných látek 1,5 - s obsahem dusitanu (brání šednutí) a 3 - více než 1 přídatná látka ve složení. Výsledná známka: 2,70 Senzorické hodnocení: 3,8 V senzorice dopadl tento vzorek jednoznačně nejhůře - slaná a podprůměrná chuť, nepříliš atraktivní i po stránce vzhledu. Hodnocení složení: 1 Další: nositel označení Regionální potravina |