Test pšeničných rohlíků
12.5.2021
22 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Globus rohlík hladký | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 1,4 Hodnocení senzoriky: 1,5 Množství soli ve 100 g těsta: 1,12 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,67 g Nadstandardně velký kousek, kterému v podstatě nelze nic vytknout - skvěle propečená kůrka, hebká a vláčná střídka...akorátně slaný. |
Rohlík z Pekařství Kollinger | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 1,5 Hodnocení senzoriky: 1,5 Množství soli ve 100 g těsta: 1,38 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,66 g Libá vůně, příjemná chuť, dobrá textura. Porotci ocenili také velmi křupavou kůrku a přiměřeně slanou střídu. |
Albertovo pekařství rohlík Klasik | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 1,6 Hodnocení senzoriky: 1,7 Množství soli ve 100 g těsta: 1,34 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,80 g Líbivý na pohled, příjemná vůně, tmavší křupavá kůrka...chuťově vyvážený nicméně znatelně slanější kousek. |
Rohlík sypaný Lidl Tábor | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 1,9 Hodnocení senzoriky: 1,9 Množství soli ve 100 g těsta: 1,68 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,72 g Tyto rohlíky se prodávají sypané mákem a solí. Oku sice příliš nepolahodí, ale chuťově si porotci "pošmákli". Poznámky: kvalitně propečené, vzhledem k zrnkům soli na povrchu působí slanějším dojmem. |
Rohlík HM Albert Pardubice | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 1,9 Hodnocení senzoriky: 2,3 Množství soli ve 100 g těsta: 1,15 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,49 g Obyčejný "holý" kousek, který se řadí do lepšího průměru díky propečené kůrčičce a příjemné intenzivní vůni. Plnost jinak nevýrazné chuti zachraňuje špetka soli. |
Rohlík z Pekařství U Nováků, Mělník | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 1,9 Hodnocení senzoriky: 1,9 Množství soli ve 100 g těsta: 1,51 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,68 g Dle názoru poroty druhý největší krasavec v testu - lákavý oblý tvar, vypečená kůrka (pozn. o poznání tmavší než u konkurence), nadýchaná střídka, intenzivní vůně, přiměřeně slaná chuť. |
Rohlík sypaný, Billa Dobříš | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,0 Hodnocení senzoriky: 1,8 Množství soli ve 100 g těsta: 2,28 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,98 g Na jaře tyto rohlíky vyhrály první místo v testu časopisu Svět potravin. Ostudu neudělaly ani nyní, ale tak slavné to taky nebylo - porotcům nejvíce vadila přílišná slanost. Tu umocňuje fakt, že se jedná o sypaný kousek, takže sůl (pozn. samozřejmě také mák) nalezneme i na povrchu. |
Rohlík HM Albert OC Olympia Plzeň | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,0 Hodnocení senzoriky: 2,4 Množství soli ve 100 g těsta: 1,19 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,51 g Chuť a vůně nijak nevybočují z průměru. Pochvalu si tento kousek vysloužil za dobrou konzistenci, zejména křupavost. |
Rohlík Kaufland Praha 6 | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,1 Hodnocení senzoriky: 2,5 Množství soli ve 100 g těsta: 0,94 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,40 g Postřehy ze senzoriky - průměrný vzhled (lehce opečený, sem tam zrnko máku), slabá vůně, dobrá konzistence, chuť s mírnou pachutí. |
Rohlík z Pekařství Ječmínek | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,2 Hodnocení senzoriky: 2,7 Množství soli ve 100 g těsta: 1,16 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,50 g Jednoduché shrnutí - lépe vypadají (pěkně propečená křupavá kůrka), než chutnají (tužší, chuťově nevýrazná střídka). |
Rohlík Iceland Praha 11 | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,3 Hodnocení senzoriky: 2,4 Množství soli ve 100 g těsta: 1,52 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,65 g Příjemná chuť i vůně, dobře propečený a ideálně slaný...tvrzení na straně jedné, pro jiné zkrátka jen průměrný kousek. Navíc vzhledově nejde o žádného fešáka. |
Rohlík Penny Market Beroun | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,3 Hodnocení senzoriky: 2,6 Množství soli ve 100 g těsta: 1,39 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,60 g Rohlíky z dílny Hořovické pekárny, tentokráte ne přímo z Hořovic nýbrž z provozovny v Berouně, dopadly o něco hůře než jejich kolegové. Mají sice kvalitní makový posyp se špetkou hrubozrnné soli, ale ani to jim nestačilo k pozvednutí průměrné chuti. |
Staročeský rohlík Tesco Hr. Králové | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,4 Hodnocení senzoriky: 2,3 Množství soli ve 100 g těsta: 2,06 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 1,03 g Poctivé objemnější rohlíky vábily svým vzhledem. Chuťovým pohárkům se však příliš nezavděčily - slanější, se slabší (rozhodně však nepopiratelnou) pachutí. |
Rohlík Billa Stránčice | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,4 Hodnocení senzoriky: 2,8 Množství soli ve 100 g těsta: 1,33 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,57 g Tyto rohlíky porotce vůbec neoslovily, výtek si vysloužily až dost - gumová konzistence, chuť až na slanější tóny nevýrazná, nejslabší vůně, průměrný vzhled. |
Rohlík hladký Lidl Příbram | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,5 Hodnocení senzoriky: 3,0 Množství soli ve 100 g těsta: 1,44 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,62 g Neskutečně průměrný rohlík, shodli se jednoznačně hodnotící! Za zmínku stojí pouze mírnější intenzita slané chuti a minimum pachuti. |
Penny Market České Budějovice | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,5 Hodnocení senzoriky: 3,2 Množství soli ve 100 g těsta: 1,14 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,49 g Na pohled obyčejný rohlík neoslnil ani vůní (nevýrazná) či chutí (lehká pachuť)...ke gulášovce neurazí. |
Rohlík Lidl Kolín | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,6 Hodnocení senzoriky: 3,3 Množství soli ve 100 g těsta: 1,19 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,51 g Křupavého rohlíčku se hodnotící nedočkali - povrch se drobil a střída měla poněkud gumovou konzistenci. Chuť nevýrazná, málo slaná. |
Rohlík HM Tesco OC Letňany | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,6 Hodnocení senzoriky: 3,3 Množství soli ve 100 g těsta: 1,12 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,48 g Rohlíky vykazovaly známky nedopečení - moučná chuť s pachutí po droždí. Navíc byly málo slané a jejich vůni nešlo ani zdaleka označit za příjemnou. |
Rohlík kroucený Pekárna Kabát | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,8 Hodnocení senzoriky: 2,1 Množství soli ve 100 g těsta: 4,27 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 2,14 g "Missák" mezi rohlíky! - dokonale propečený, lahodná vůně, učebnicová textura, vábivý posyp solí...avšak i ta napomohla skutečnosti, že byl tak slaný, že jej někteří porotci označili za nepoživatelný. |
Rohlík Lidl Rokycany | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,9 Hodnocení senzoriky: 3,7 Množství soli ve 100 g těsta: 1,23 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,53 g Bledý, bez vůně i chuti. Respektive v chuti hodnotící jasně identifikovali pachuť droždí. Další mínus představovala gumová konzistence. |
Rohlík Penny Market Písek | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,9 Hodnocení senzoriky: 3,7 Množství soli ve 100 g těsta: 1,21 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,52 g Tento kousek hodnotící nikterak nepotěšil - bledá barva, chabá vůně, nevýrazná chuť s nepříjemnou pachutí droždí. |
Rohlík Albert Neratovice | 2,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrál i obsah soli na 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 3,2 Hodnocení senzoriky: 4,0 Množství soli ve 100 g těsta: 1,31 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,56 g Konstatování porotců hovoří za vše - "Opravdu nepovedené pečivo." Na vině je celá řada faktorů, např. moučná chuť s pachutí po droždí, gumová konzistence, nejméně příjemná vůně či bledá barva. |