Rohlík sypaný, Billa Dobříš


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test pšeničných rohlíků

12.5.2021
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva.

Výsledná známka: 2,0
Hodnocení senzoriky: 1,8
Množství soli ve 100 g těsta: 2,28 g
Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,98 g

Na jaře tyto rohlíky vyhrály první místo v testu časopisu Svět potravin. Ostudu neudělaly ani nyní, ale tak slavné to taky nebylo - porotcům nejvíce vadila přílišná slanost. Tu umocňuje fakt, že se jedná o sypaný kousek, takže sůl (pozn. samozřejmě také mák) nalezneme i na povrchu.