Rohlík sypaný, Billa Dobříš
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 12.5.2021 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva. Výsledná známka: 2,0 Hodnocení senzoriky: 1,8 Množství soli ve 100 g těsta: 2,28 g Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,98 g Na jaře tyto rohlíky vyhrály první místo v testu časopisu Svět potravin. Ostudu neudělaly ani nyní, ale tak slavné to taky nebylo - porotcům nejvíce vadila přílišná slanost. Tu umocňuje fakt, že se jedná o sypaný kousek, takže sůl (pozn. samozřejmě také mák) nalezneme i na povrchu. |