Rohlík z Pekařství Ječmínek


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test pšeničných rohlíků

12.5.2021
3.8zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku nejvíce ovlivnila senzorika (porota složená z 12 odborníků), svou roli však sehrála i zjištění laboratoře, zejména s ohledem na obsah soli ve 100 g těsta/potažmo v 1 ks pečiva.

Výsledná známka: 2,2
Hodnocení senzoriky: 2,7
Množství soli ve 100 g těsta: 1,16 g
Obsah soli v 1 ks rohlíku: 0,50 g

Jednoduché shrnutí - lépe vypadají (pěkně propečená křupavá kůrka), než chutnají (tužší, chuťově nevýrazná střídka).