Test bramborových knedlíků
24.2.2021
11 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Lef Bramborový knedlík přílohový | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 1,6 Hodnocení degustace: 1,6 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,96 g Přítomnost vejce: ne Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč Vítěz testu! Jako pojivo posloužil lepek, neobsahuje zbytečná aditiva, soli je v něm lehce nadprůměrně. Při ochutnávce si hodnotící libovali - příjemná bramborová chuť, charakteristická vůně, skvělá textura, i po rozkrájení líbivý na pohled. |
Bramborový knedlík Knedlíkárna Sedlčany | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2 Hodnocení degustace: 2,6 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,44 g Přítomnost vejce: ano Cena (v přepočtu na 100 g): 7,70,- Kč Svým složením připomíná domácí knedlík - bez stabilizátorů, konzervantů, emulgátorů. Najdeme v něm rozumnou míru soli a vejce. Má ideální hodnotu sušiny. Na pohled krásný poctivý kousek! V chuti sice špetička soli chybí, ale vše dožene výraznou příchutí brambor a perfektní texturou. |
Bramborový knedlík V. Nedvěd | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2 Hodnocení degustace: 2,2 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,12 g Přítomnost vejce: ne Cena (v přepočtu na 100 g): 7,60,- Kč Bez škrobu a zbytečných přídatných látek. Obsahuje méně soli...ale bohužel také sušiny, což se projevilo měkkostí a horší soudržností vzorku. Postřehy z degustace - pěkný vzhled, libá vůně, příjemné kousky brambor v těstě, téměř žádná pachuť, nelepí se. |
Bramborový knedlík Globus | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,1 Hodnocení degustace: 2,6 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,5 g Přítomnost vejce: ano Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč "Tradiční recepturu", jak tvrdí etiketa, laboratoř z hlediska složení může potvrdit. Poněkud více bublinek v těstě hodnotícím senzoriky nevadilo - knedlík alespoň není tuhý či dusivý. Svou intenzivní bramborovou chutí i vůní by směle doplnil nedělní kachničku se zelím. |
Tesco Bramborový knedlík | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,2 Hodnocení degustace: 1,8 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,82 g Přítomnost vejce: ne Cena (v přepočtu na 100 g): 7,50,- Kč Emulgátory, konzervanty, stabilizátory...zkrátka přídatnými látkami výrobce nešetřil, zatímco vejci ano. I přes lepivější konzistenci a slanější méně bramborovou chuť obsadil tento knedlík v senzorické části třetí příčku. |
Láznička Bramborový knedlík | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,2 Hodnocení degustace: 2,6 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 2,2 g Přítomnost vejce: ano Cena (v přepočtu na 100 g): 13,- Kč Kvalitní složení trošku hyzdí nadbytek soli a naopak nižší obsah sušiny, díky čemuž knedlík působí lehce rozměkle. Nicméně i tak lze konstatovat, že na své si přijdou oči (pěkná textura, kousky brambor v těstě) i ústa (vyrovnaná, i přes decentní nakyslost, čistě bramborová chuť). |
Faho Bramborový knedlík | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,4 Hodnocení degustace: 3,0 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 2,16 g Přítomnost vejce: ano Cena (v přepočtu na 100 g): 14,- Kč Složení se obejde bez aditiv a škrobu. Množství soli je v tomto případě nadprůměrné, kdežto sušiny podprůměrné. Shrnutí senzoriky - průměrný až nenápadný vzorek, neobvykle hladký na řezu. |
V-tek Bramborový knedlík | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,5 Hodnocení degustace: 3,0 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,98 g Přítomnost vejce: ano Cena (v přepočtu na 100 g): 7,- Kč Knedlík s nejnižším obsahem sušiny byl při degustaci nejměkčí, nejvodnatější (pozn. přestože více než z poloviny jej tvoří brambory). Soli je v něm lehce nadprůměrně. V senzorice nejvíce vadila stará zatuchlá bramborová pachuť. |
Svoboda Bramborový knedlík | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,7 Hodnocení degustace: 2,6 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,7 g Přítomnost vejce: stopové množství Cena (v přepočtu na 100 g): 6,40,- Kč Etiketa nese "varování", že může obsahovat vejce...stopové množství tam skutečně bylo a mimo něj také celá paleta přídatných látek. Voní hezky, celkem příjemně chutná, nicméně je neskutečně lepivý. |
Staročeský bramborový knedlík krájený | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,7 Hodnocení degustace: 3,9 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,2 g Přítomnost vejce: ne Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč Kvalitní výsledky z laboratoře (dobré složení, nižší obsah soli a ideální množství sušiny) naprosto zdevastovala senzorika. Projevila se absence vajec, slabá bramborová chuť, tvrdé kousky brambor v textuře i značná pachuť. |
Poctivý bramborový knedlík vařený v páře | 2,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 3,7 Hodnocení degustace: 4,2 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 2,9 g Přítomnost vejce: stopové množství Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč Nejslanější vzorek v testu!-v jedné porci spořádáte více než polovinu denní doporučené dávky soli! Vajec obsahuje pouze stopové množství a plusové body nezíská ani za celou řadu aditiv ve složení. Jako propadák dopadl i v senzorické části - brambory nepoznáte v chuti, ani ve vůni. Pachuť starých brambor pak představuje pomyslnou tečku na závěr. |