Lef Bramborový knedlík přílohový


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test bramborových knedlíků

24.2.2021
4.4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce.

Celková známka: 1,6
Hodnocení degustace: 1,6

Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,96 g
Přítomnost vejce: ne
Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč

Vítěz testu! Jako pojivo posloužil lepek, neobsahuje zbytečná aditiva, soli je v něm lehce nadprůměrně. Při ochutnávce si hodnotící libovali - příjemná bramborová chuť, charakteristická vůně, skvělá textura, i po rozkrájení líbivý na pohled.