V-tek Bramborový knedlík


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test bramborových knedlíků

24.2.2021
3.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce.

Celková známka: 2,5
Hodnocení degustace: 3,0

Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,98 g
Přítomnost vejce: ano
Cena (v přepočtu na 100 g): 7,- Kč

Knedlík s nejnižším obsahem sušiny byl při degustaci nejměkčí, nejvodnatější (pozn. přestože více než z poloviny jej tvoří brambory). Soli je v něm lehce nadprůměrně. V senzorice nejvíce vadila stará zatuchlá bramborová pachuť.