V-tek Bramborový knedlík
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
24.2.2021 | 3.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,5 Hodnocení degustace: 3,0 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,98 g Přítomnost vejce: ano Cena (v přepočtu na 100 g): 7,- Kč Knedlík s nejnižším obsahem sušiny byl při degustaci nejměkčí, nejvodnatější (pozn. přestože více než z poloviny jej tvoří brambory). Soli je v něm lehce nadprůměrně. V senzorice nejvíce vadila stará zatuchlá bramborová pachuť. |