Staročeský bramborový knedlík krájený


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test bramborových knedlíků

24.2.2021
3.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce.

Celková známka: 2,7
Hodnocení degustace: 3,9

Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,2 g
Přítomnost vejce: ne
Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč

Kvalitní výsledky z laboratoře (dobré složení, nižší obsah soli a ideální množství sušiny) naprosto zdevastovala senzorika. Projevila se absence vajec, slabá bramborová chuť, tvrdé kousky brambor v textuře i značná pachuť.