Staročeský bramborový knedlík krájený
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
24.2.2021 | 3.3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce. Celková známka: 2,7 Hodnocení degustace: 3,9 Obsah soli (v jedné 200 g porci): 1,2 g Přítomnost vejce: ne Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč Kvalitní výsledky z laboratoře (dobré složení, nižší obsah soli a ideální množství sušiny) naprosto zdevastovala senzorika. Projevila se absence vajec, slabá bramborová chuť, tvrdé kousky brambor v textuře i značná pachuť. |