Poctivý bramborový knedlík vařený v páře


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test bramborových knedlíků

24.2.2021
2.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku nejvíce ovlivnila degustace (pozn. v senzorické laboratoři VŠCHT v Praze). Nicméně pokud laboratorní analýza, prováděná v Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, zjistila výrazné odlišnosti ve složení oproti údajům z etikety, příp. nějaká informace zcela chyběla, byl daný vzorek penalizován. Hlavní sledované parametry: sůl, vejce.

Celková známka: 3,7
Hodnocení degustace: 4,2

Obsah soli (v jedné 200 g porci): 2,9 g
Přítomnost vejce: stopové množství
Cena (v přepočtu na 100 g): 6,- Kč

Nejslanější vzorek v testu!-v jedné porci spořádáte více než polovinu denní doporučené dávky soli! Vajec obsahuje pouze stopové množství a plusové body nezíská ani za celou řadu aditiv ve složení. Jako propadák dopadl i v senzorické části - brambory nepoznáte v chuti, ani ve vůni. Pachuť starých brambor pak představuje pomyslnou tečku na závěr.