
Test hovězích burgerů
10.6.2022
10 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Biopark Bio hovězí burger s pepřem | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,0 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 1 Výsledná známka: 2 Cena (v přepočtu za 1 kg): 269,90 Kč Vítěz testu! Palec nahoru za jednoduché složení (maso, sůl, pepř) i nejvyšší obsah masa (pozn. přestože je o drobátko nižší než výrobce slibuje na obalu). Tuku má o něco více, než deklaruje etiketa...ale u polotovaru na gril to lze spíše kvitovat. V senzorické části spadá do průměru, nejvíce porotcům vadila přílišná kořeněnost. |
Nature´s Promise Bio Hovězí 97 % burger | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 2 Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 1 kg): 345,77 Kč Pozitiva - poměrem kolagenu/bílkovin splňuje požadavky na mleté hovězí, jednoduché složení, spíše vyšší obsah masa (přestože neodpovídá deklaraci, do povolené odchylky se s přehledem vejde). Negativum - o 10,72 % nižší podíl tuku oproti informaci z obalu (7,28 x 18)! Chuť průměrná, intenzivně pepřová! Vůně méně výrazná, konzistence tužší, slabší šťavnatost. |
Láďa Grileman Hovězí dvouručák | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 1 kg): 423,94 Kč Oproti avizované hodnotě má tento burger o něco více tuku, což mu však spíše prospívá. Pokárání si vysloužil za nejvyšší počet celkových mikroorganismů (pozn. ale i s danou hodnotou je v poslední den spotřeby zdravotně nezávadný!) a spíše nižší obsah masa. V senzorické části mu patří 2. místo. Porotcům přišel optimálně slaný, hezky voněl a příjemnou chuť doplnila skvělá šťavnatost. Jedná se o nejdražší kousek v testu! |
Na gril Hamburger | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 2 Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 1 kg): 157,27 Kč Nejlevnější z testovaných burgerů. Na obalu se dočtete, že obsahuje pouze 0,7 % soli, laboratoř zjistila vyšší hodnotu (1,26 %), nicméně o přesolený výrobek se ani tak nejedná. Podíl masa je nadprůměrný, deklarace tuku odpovídá a pyšní se druhým nejnižším počtem celkových mikroorganismů. Škoda, že se složení neobešlo bez antioxidantů a regulátorů kyselosti. Při ochutnávce neoslnil - slabší kořeněnost, nepříliš dobře ochucený, moc jemně mělněné maso. |
Grill & Fun Hovězí burger s pepřem | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,7 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 1- Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 1 kg): 238 Kč Z pohledu Sherlocka tu máme jedinou výtku - laboratoř naměřila téměř o polovinu nižší podíl tuku oproti deklaraci. Pochválit lze jednoduché složení (maso, pepř, sůl) i skutečnost, že poměrem kolagenu/bílkovin splňuje požadavky na mleté hovězí. Výslednou známku "kazí" nejhorší senzorika - pachuť, sušší konzistence, nejméně libá vůně, nízká tučnost, nepříjemné ochucení. |
Kvalita od řezníků Cech Kozomín Hovězí hamburger | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 252,23 Kč Vyhovující poměr kolagenu a bílkovin, nejnižší obsah soli x "pouhých" 90,8 % masa oproti avizovaným 97,5 % (pozn. do povolené odchylky se vejde, nicméně rozdíl je to citelný!). Přestože nízký obsah soli je žádoucí, s ohledem na degustaci se vyplatit nemusí, což potvrzují i výhrady porotců viz: neslaný, nekořeněný, chybí plnost chuti, nevýrazný. |
Grill Master Hovězí burger klasický | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 227,05 Kč Mínusy - nejméně masa, nejkomplikovanější složení (např. pšeničná vláknina, hovězí bílkovina, červená řepa, rybíz...bez tohoto by se jistě, stejně jako část ostatních testovaných burgerů, obešel), lehce vyšší poměr kolagenu/bílkovin (tzn. limity pro mleté hovězí by nesplnil). Plus - nejnižší celkový počet mikroorganismů. K lepší známce mu nepomohla ani ochutnávka (2. nejhorší hodnocení). Porotcům se nelíbila uzená pachuť, slabší kořeněnost a tučnost, lehká tuhost. |
Gurmet Hovězí burger | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 274,83 Kč Poměrem kolagenu/bílkovin splňuje limity platné pro mleté hovězí. Tuku má o něco více, než se dočtete na obalu...ale to lze považovat spíše za jeho plus. "Problém" laboratoř odhalila u obsahu masa - oproti deklaraci je o dost nižší (97 x 91,1 %). Do povolené odchylky se vleze, nicméně se jedná o jeden ze dvou největších rozdílů mezi slibovanou a skutečnou hodnotou podílu masa. |
Grill Party Hovězí Burger | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3- Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 224,75 Kč Jednoznačný vítěz senzorické části!-nepadla jediná výtka! Sherlock už tak nadšený nebyl - obsah masa patří spíš k těm nižším, poměr kolagenu/bílkovin pro mleté hovězí má hraniční, výrobce uvádí 20 % tuku, přičemž laboratoř prokázala pouhých 12 % a ve složení naleznete mj. ocet. |
Řeznictví Globus Hovězí hamburger Globus | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,0 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 179 Kč Podle obalu má být obsah masa "pouhých" 85 %, analýza ukázala hned 91,6 %! Výtažek z třešní ve složení vyznívá tak trochu zbytečně. Deklarace hovoří o 13 % tuku, skutečnost?-jen 5,56 %, což se odráží i v senzorice, kde se kritika týkala zejména nejsušší konzistence či slabé soudržnosti. |