Test vepřových konzerv
1.4.2022
9 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Pikok Pork Meat in brine | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 1* Výsledná známka: 1- Cena (v přepočtu za 100 g): 16,63 Kč Vítěz testu! Obsahuje nejvíce masa, podíl tuku lze považovat za přiměřený a obsah vody je vyhovující. Kvitujeme jednoduché složení bez éček. Drobná vada na kráse - druhé nejvyšší množství soli. V senzorice měli hodnotící výhrady zejména kvůli nepříliš zdařilému vzhledu. |
Vepřové maso od sedláka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 1,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 2 Cena (v přepočtu za 100 g): 23,79 Kč Bezkonkurenční vítěz senzorické části. Hodnotící neměli sebemenší připomínku! Je nejméně tučné. Lepší výslednou známku zhatila následující fakta: nejvyšší podíl vody, nejnižší obsah masa, v ukazateli hmotnosti vyhovuje pouze s přihlédnutím k povolené záporné odchylce, glutamát ve složení. Jedná se o nejdražší z testovaných vzorků. |
Vepřové maso ve vlastní šťávě (Česká chuťovka) | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 1 Výsledná známka: 2 Cena (v přepočtu za 100 g): 16,23 Kč Jednoduché složení bez přídatných látek, přiměřený podíl tuku, nejnižší obsah soli (pozn. výrobce uvádí hodnotu 1,8 %, laboratoř naměřila pouhých 1,18 %) x silná avšak méně příjemná kořeněnost, převažují velmi drobné kousky masa, dle porotců nejtučnější. |
Albert Vepřové maso ve vlastní šťávě | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 2 Výsledná známka: 2 Cena (v přepočtu za 100 g): 18,30 Kč Při ochutnávce si porotci pochvalovali příjemný vzhled, vůni i chuť. Zamlouvalo se jim také, že polovina masa se skládá z větších kousků. Není proto divu, že v senzorické části mu patří druhá příčka. Masa má dostatek a podíl vody je vyhovující, nicméně se jedná o poměrně tučný výrobek a ve složení mj. naleznete zahušťovadla a škrob. |
Rekord Vepřové maso ve vlastní šťávě Premium | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 2 Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 100 g): 23,30 Kč Množství masa patří spíše k vyšším, podíl vody je vyhovující, ale...ve složení figuruje škrob a zahušťovadla. Navíc má druhý nejvyšší obsah tuku, což se ostatně promítlo i v hodnocení senzoriky - "hodně sádla", "výrazně tučné". |
Pikok Vepřové koleno ve vlastní šťávě | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3 Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 100 g): 14,97 Kč Konzerva se může pyšnit druhým nejnižším podílem tuku a velkými kousky masa. Bohužel obsahuje nejvíce soli a výrobce si pomáhá zahušťovadlem, fosfáty a zvýrazňovači chuti...paradoxně si při degustaci porotci stěžovali na mírnou pachuť, zřejmě to tedy moc platné není. |
Rekord Vepřové maso ve vlastní šťávě | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3- Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 100 g): 16,98 Kč Obsah vody vyhovující, množství soli průměrné...podíl tuku vyšší a ve složení zahušťovadla, škrob a fosfáty. Při ochutnávce porotce zaskočila světlejší barva, značné množství sádla a neočekávaně také celkově slanější chuť. |
Hamé vepřové maso ve vlastní šťávě | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 4 Výsledná známka: 3- Cena (v přepočtu za 100 g): 21,39 Kč Dle laboratoře se jedná o netučnější konzervu. Výrobce předvedl hotovou alchymii - fosfáty, škrob, zahušťovadlo, zvýrazňovače chuti. Postřehy z ochutnávky - příjemná slanost, měkká konzistence x hodně sádla, výrazně tučné, maličké kousky masa. |
MeiNing Vepřové maso ve vlastní šťávě | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3- Výsledná známka: 3- Cena (v přepočtu za 100 g): 8,73 Kč Tento vzorek měl přiměřený obsah tuku a vyhovující podíl vody. Nicméně je v něm druhé nejnižší množství masa (pozn. možná i proto je vůbec nejlevnějším výrobkem v testu) a naopak se solí se příliš nešetřilo, což potvrdilo také hodnocení senzoriky. V něm dopadla tato konzerva nejhůře a právě jedna z výtek se týkala výrazné slanosti. Dále se řešilo, že maso má formu výhradně drobných kousíčků masa, lehká pachuť či nejméně příjemná kořeněnost. Ve složení škrob, zahušťovadlo i fosfáty. |