Pikok Pork Meat in brine


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test konzervovaného vepřového masa ve vlastní šťávě

8.2.2022
4.1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 70 % hodnocení senzoriky a po 10 % si rozdělily:
1, obsah masa, bílkovin, tuku a soli;
2, shoda naměřených a deklarovaných hodnot;
3, přídatné látky.

Pozn.: Jestliže u vzorku chybí nutriční tabulka, je poměr senzoriky, výživových hodnot a použitých aditiv následný - 70:15:15!

Výsledná známka: 1,9
Typ výroby: průmyslová
Cena (v přepočtu na 100 g): 16,60 Kč

Zjištění laboratoře – jednoduché složení bez konzervantů a stabilizátorů, výborný obsah masa, ve srovnání s konkurencí (v sekci průmyslové výroby) o něco více bílkovin, tuku naopak spíše méně a obsah soli je dokonce nižší než deklaruje výrobce.

Postřehy ze senzoriky - celek kompaktní, tuk bílý, čirý zlatavě žlutý aspik, chutná skutečně jako dušené vepřové maso x netypická vůně, mazlavá konzistence, nehezká našedlá barva.
Test vepřových konzerv

1.4.2022
4.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 1*

Výsledná známka: 1-
Cena (v přepočtu za 100 g): 16,63 Kč

Vítěz testu! Obsahuje nejvíce masa, podíl tuku lze považovat za přiměřený a obsah vody je vyhovující. Kvitujeme jednoduché složení bez éček. Drobná vada na kráse - druhé nejvyšší množství soli. V senzorice měli hodnotící výhrady zejména kvůli nepříliš zdařilému vzhledu.