Hamé vepřové maso ve vlastní šťávě


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Vepřové konzervy

3.6.2015
4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

18,93Kč/100g
Obsah masa dle etikety %:90
Obsah masa dle laboratoře%:95,5
Senzorické hodnocení:2,5
Hodnocení nutr. terapeutky:1,2
Nejvyšší obsah masa i bílkovin, nízký obsah soli.
Blesk:1-
Nejvíce masa, nejvíce bílovin a druhý nejnižší obsah soli.
Také má nejnižší podíl tuku.
Složení ale „čisté“ nemá, protože výrobek obsahuje dvě přídatné látky – jedna je součástí solící směsi, druhá je přírodní želírující látka karagenan, která uděluje obsahu konzervy texturu.
Cenou patří k nejdražší konzervě v tomto testu.
Test konzervovaného vepřového masa ve vlastní šťávě

8.2.2022
3.7zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 70 % hodnocení senzoriky a po 10 % si rozdělily:
1, obsah masa, bílkovin, tuku a soli;
2, shoda naměřených a deklarovaných hodnot;
3, přídatné látky.

Pozn.: Jestliže u vzorku chybí nutriční tabulka, je poměr senzoriky, výživových hodnot a použitých aditiv následný - 70:15:15!

Výsledná známka: 2,3
Typ výroby: průmyslová
Cena (v přepočtu na 100 g): 15 Kč

Zjištění laboratoře – složení vepřového masa Hamé a Ha Ming je téměř totožné...v této konzervě teoreticky (vzhledem k nejistotě měření) by mělo být více masa, ale také tuku a naopak o něco méně bílkovin.

Postřehy ze senzoriky - už v laboratorních zjištěních byly rozdíly těchto dvou výrobků značky Hamé minimální...v senzorice nenašli porotci dokonce žádné (= nijaká chuť i vůně, mazlavá konzistence).
Test vepřových konzerv

1.4.2022
2.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 4

Výsledná známka: 3-
Cena (v přepočtu za 100 g): 21,39 Kč

Dle laboratoře se jedná o netučnější konzervu. Výrobce předvedl hotovou alchymii - fosfáty, škrob, zahušťovadlo, zvýrazňovače chuti. Postřehy z ochutnávky - příjemná slanost, měkká konzistence x hodně sádla, výrazně tučné, maličké kousky masa.