Hamé vepřové maso ve vlastní šťávě
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 3.6.2015 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 18,93Kč/100g Obsah masa dle etikety %:90 Obsah masa dle laboratoře%:95,5 Senzorické hodnocení:2,5 Hodnocení nutr. terapeutky:1,2 Nejvyšší obsah masa i bílkovin, nízký obsah soli. Blesk:1- Nejvíce masa, nejvíce bílovin a druhý nejnižší obsah soli. Také má nejnižší podíl tuku. Složení ale „čisté“ nemá, protože výrobek obsahuje dvě přídatné látky – jedna je součástí solící směsi, druhá je přírodní želírující látka karagenan, která uděluje obsahu konzervy texturu. Cenou patří k nejdražší konzervě v tomto testu. |
![]() 8.2.2022 | 3.7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 70 % hodnocení senzoriky a po 10 % si rozdělily: 1, obsah masa, bílkovin, tuku a soli; 2, shoda naměřených a deklarovaných hodnot; 3, přídatné látky. Pozn.: Jestliže u vzorku chybí nutriční tabulka, je poměr senzoriky, výživových hodnot a použitých aditiv následný - 70:15:15! Výsledná známka: 2,3 Typ výroby: průmyslová Cena (v přepočtu na 100 g): 15 Kč Zjištění laboratoře – složení vepřového masa Hamé a Ha Ming je téměř totožné...v této konzervě teoreticky (vzhledem k nejistotě měření) by mělo být více masa, ale také tuku a naopak o něco méně bílkovin. Postřehy ze senzoriky - už v laboratorních zjištěních byly rozdíly těchto dvou výrobků značky Hamé minimální...v senzorice nenašli porotci dokonce žádné (= nijaká chuť i vůně, mazlavá konzistence). |
![]() 1.4.2022 | 2.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 4 Výsledná známka: 3- Cena (v přepočtu za 100 g): 21,39 Kč Dle laboratoře se jedná o netučnější konzervu. Výrobce předvedl hotovou alchymii - fosfáty, škrob, zahušťovadlo, zvýrazňovače chuti. Postřehy z ochutnávky - příjemná slanost, měkká konzistence x hodně sádla, výrazně tučné, maličké kousky masa. |