Rekord Vepřové maso ve vlastní šťávě


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test konzervovaného vepřového masa ve vlastní šťávě

8.2.2022
4.1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 70 % hodnocení senzoriky a po 10 % si rozdělily:
1, obsah masa, bílkovin, tuku a soli;
2, shoda naměřených a deklarovaných hodnot;
3, přídatné látky.

Pozn.: Jestliže u vzorku chybí nutriční tabulka, je poměr senzoriky, výživových hodnot a použitých aditiv - 70:15:15!

Výsledná známka: 1,9
Typ výroby: průmyslová
Cena (v přepočtu na 100 g): 17 Kč

Zjištění laboratoře - oproti deklaraci obsahuje konzerva více masa, o ždibec méně tuku a bílkovin a na chlup přesně soli. Složení se neobejde bez stabilizátorů, konzervátorů, antioxidantů a zahušťovadel.

Postřehy ze senzoriky - charakteristický vzhled (kompaktní maso, bílý tuk, zlatožlutý čirý aspik), příjemná vůně x příliš měkká a mazlavá konzistence, nijaká chuť.
Test vepřových konzerv

1.4.2022
3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3-

Výsledná známka: 3
Cena (v přepočtu za 100 g): 16,98 Kč

Obsah vody vyhovující, množství soli průměrné...podíl tuku vyšší a ve složení zahušťovadla, škrob a fosfáty. Při ochutnávce porotce zaskočila světlejší barva, značné množství sádla a neočekávaně také celkově slanější chuť.