Rekord Vepřové maso ve vlastní šťávě
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 8.2.2022 | 4.1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 70 % hodnocení senzoriky a po 10 % si rozdělily: 1, obsah masa, bílkovin, tuku a soli; 2, shoda naměřených a deklarovaných hodnot; 3, přídatné látky. Pozn.: Jestliže u vzorku chybí nutriční tabulka, je poměr senzoriky, výživových hodnot a použitých aditiv - 70:15:15! Výsledná známka: 1,9 Typ výroby: průmyslová Cena (v přepočtu na 100 g): 17 Kč Zjištění laboratoře - oproti deklaraci obsahuje konzerva více masa, o ždibec méně tuku a bílkovin a na chlup přesně soli. Složení se neobejde bez stabilizátorů, konzervátorů, antioxidantů a zahušťovadel. Postřehy ze senzoriky - charakteristický vzhled (kompaktní maso, bílý tuk, zlatožlutý čirý aspik), příjemná vůně x příliš měkká a mazlavá konzistence, nijaká chuť. |
![]() 1.4.2022 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 3- Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 100 g): 16,98 Kč Obsah vody vyhovující, množství soli průměrné...podíl tuku vyšší a ve složení zahušťovadla, škrob a fosfáty. Při ochutnávce porotce zaskočila světlejší barva, značné množství sádla a neočekávaně také celkově slanější chuť. |