Test hovězích bujonů
17.9.2019
17 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Silák Hovězí vývar | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 1,8 Známka ze senzorické části: 3,8 Po analytické stránce zdařilý produkt. Neobsahuje zvýrazňovače chuti a soli je v něm pomálu. Masu a čerstvé zelenině vděčí za esenciální aminokyseliny, vitaminy a minerální látky. Za chuť však získal (dělené) nejhorší hodnocení - nelibá (cizí, nasládlá) vůně, při doporučeném ředění mdlá chuť (v koncentrovaném stavu lepší, ale nezajímavá). |
Konečně vývar hovězí | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 1,8 Známka ze senzorické části: 3,8 Tento vzorek se zcela obejde bez soli a glutamátů, je tedy vhodný i pro pacienty s různými typy diet a dalšími omezeními. Po senzorické stránce nejhorší (dělené poslední místo) - nevýrazný v chuti i vůni. Koncentrát je na hovězí vývar příliš řídký (i bez ředění). |
Knorr Bio tekutý hovězí základ | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 2 Známka ze senzorické části: 3,3 Ve vývaru nenajdeme dochucovadla ani škrob, soli pomálu. Bohužel však obsahuje jen minimum masa a čerstvých surovin. V senzorice příliš neoslnil. Ve vůni jsou nelogicky cítit houby a připálenina. Ta také dominuje v nahořklé chuti. Při naředění se chuť lehce zlepší. |
Vitana Natur Hovězí s kořenovou zeleninou | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 2,1 Známka ze senzorické části: 3,4 Ve složení nalezneme poměrně málo soli a překvapivě dost masa, chuť je zvýrazněna pouze výtažkem z kvasnic. Mínus vývar získal za použití palmového oleje. Postřehy ze senzoriky: světlá barva, chuťově řídký a málo výrazný (nad zeleninou převládají masové tóny). |
Gallina Blanca Hovězí vývar | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 2,3 Známka ze senzorické části: 2,7 Neobsahuje zvýrazňovače chuti, přidané tuky, škrob ani cukr. Vývar je možná až příliš jemný - s nevýraznou vůní a trochu fádní chutí. Celkový dojem navíc kazí nepěkné zakalení. |
Maggi Hovězí bujón tekutý | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 2,5 Známka ze senzorické části: 3,2 Obsahuje méně soli, než je u polotovarů zvykem. Chuť zvýrazňuje kvasničný základ, neobejde se bez škrobu a aromat. Nemile překvapil nepříjemnou vůní, ze které byl výrazně cítit lůj. Nezadařilo se ani v chuti, kterou porota shledala nepřirozenou, připomínající tekuté koření. |
Vitana Hovězí bujón | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 2,8 Známka ze senzorické části: 2,3 Složení se opírá o sůl, škrob, palmový tuk a zvýrazňovače chuti. Hodnotící senzoriky jej však shledávají chuťově přirozeným/příjemným, jen trochu více slanějším. |
Vitana Masox Silný bujon | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 2,9 Známka ze senzorické části: 2,7 Tento bujon disponuje nejrozsáhlejším složením. Některé položky opravdu překvapí, např. ovoce, sójová omáčka či vepřové sádlo. K "lepší" chuti mu pomáhá hned pětice zvýrazňovačů. Hodnocení senzoriky stručně a jasně: nenadchne, neurazí. |
Podravka Hovězí bujón | 2,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,1 Známka ze senzorické části: 3,1 Výčet složení nepotěší, spousta látek by v něm vůbec být nemusela...ať už zvýrazňovače chuti nebo třeba palmový tuk. Vývar jako takový je navíc příliš mastný, nevoní a má atypickou pachuť. |
Knorr Bohatý bujón | 2,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,2 Známka ze senzorické části: 2,3 Krom značného množství soli obsahuje tento bujón také želírující látky. Pro zlepšení chuti využívá pouze extrakt z kvasnic. Slanost kritizovali i hodnotící senzoriky, nicméně jinak jim velmi chutnal. Ocenili přirozenost a příjemnou vůni. V chuti bylo vyváženě cítit maso, koření i zelenina. |
Penny Hovězí bujón | 2,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,2 Známka ze senzorické části: 2,3 Negativa: nejvyšší obsah soli ze všech testovaných vzorků, mnoho zvýrazňovačů chuti; drolivá konzistence. Pozitiva: vysoký podíl hovězího tuku; příjemně kořeněná (až na výraznější slanost), silná, masová chuť. |
Mammita Beef bouillon | 2,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,3 Známka ze senzorické části: 2,6 Celkové hodnocení vylepšila zejména pozitivní senzorika: i přes vyšší slanost je příjemně chutný, přiměřeně kořeněný i zeleninový. Bohužel po analytické stránce je plný zbytečných věcí, které do "domácího" vývaru prostě nepatří (např. glutamát, palmový tuk a další). Mimo jiné obsahuje také značné množství soli. |
Kania Hovězí bujón | 2,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,3 Známka ze senzorické části: 2,9 Složení: málo masa, velké množství soli, hodně glutamátu a dalších přídatných látek, palmový tuk. Charakteristika dle senzoriky: překvapivá karamelová chuť, přílišná slanost. |
Biolinie Bio Bujón hovězí | 2,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,4 Známka ze senzorické části: 3,5 Přestože se jedná o bujón vyrobený ze surovin z ekologického zemědělství a v jeho složení kvitujeme extra olivový olej, zklamal druhým nejvyšším obsahem soli. Chuťově připomínal nepovedený, přesolený kuřecí či zeleninový vývar a měl velmi světlou barvu. |
Vitana Vývar hovězí | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,5 Známka ze senzorické části: 3 Jedná se o vývar z želatiny. Ve výčtu složení nalezneme také kokosový tuk. Jeho užití, vzhledem k vysokému podílu nasycených mastných kyselin, není ve výživě zrovna žádoucí. Další mínus si odnáší za zbytečné množství soli. Podle laické poroty chutnal a voněl "jako seno polité lojem" - nepřirozeně, tučně, štiplavě! |
Maggi Extra silný bujón | 2,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,6 Známka ze senzorické části: 2,6 Polotovar bohatý na sůl a tuk, masa v prášku obsahuje pouze necelé půlprocento. Veškeré chutě přebila slanost. |
Tesco Hovězí Value bujón | 2,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení tvoří ze 45% obsah soli, po 25% si rozdělilo složení a senzorika a zbylých 5% má na svědomí cena. Výživové údaje hodnotili odborníci, senzorické vlastnosti (chuť+vůně hotových vývarů, intenzita masové a slané chuti, příp. cizí pachuť) osmnácti členná porota laiků. Pozn. výrobky bez glutamátů získaly určité zvýhodnění Celková známka: 3,7 Známka ze senzorické části: 3 Plusy: řepkový olej ve složení; hezký vzhled. Mínusy: velký obsah soli, palmový tuk a řada přídatných látek ve složení; chuť příliš slaná, kořeněná, natrpklá. |