Uzený losos
16.12.2014
11 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Varmuža Uzený losos | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 89,90Kč/100g Původ: farmový chov v Norsku Laboratoř: Bez obsahu škodlivin, výborná mikrobiologická kvalita. Obsah tuku: 9,2g/100g Značení: méně přehledné, ale nic nechybí. Uvedeny jsou i výživové hodnoty. Z degustace: V senzorickém hodnocení nejlepší vzorek. Losos vypadá na pohled moc hezky, plátky jsou velké, celistvé, pevné a dobře se od sebe oddělují. Barva přirozeně lososová, konzistence pevná, vůně příjemná, chuť slaná a uzená. Známka za senzoriku 1,4 |
Laschinger Norský uzený losos | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 59,90Kč/100g původ: farmový chov v Norsku laboratoř: bez škodlivin. Výborná mikrobiologická kvalita. Obsah tuku 6,5g/100g Značení: Informace jsou přehledné a čitelné, ale není jasné, kdo je výrobce (německá firma, polský ovál). Z degustace: Plátky nejsou stejně silné, dobře se oddělují. Barva světlejší, netypické skvrny, konzistence pevná, vůně příjemná, chuť přiměřeně slaná a uzená.Nejlevnější ze všech. Známka za senzoriku 2,2. |
Labeyrie Divoký aljašský losos | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 144Kč/100g Původ: lov v Tichém oceánu Laboratoř: bez škodlivin. Výborná mikrobiologická kvalita. Nejnižší obsah tuku 3,2g/100g. Značení: informace čitelné, chybí ovál zpracovatelského závodu. Z degustace: plátky se špatně oddělují a při vybalování trhají. Maso je měkké a chutné. Tmavší barvou i chutí se liší od ostatních, jde o jiný druh ryby (tichomořský losos Oncorhynchus nerka). Známka za senzoriku 2. |
Rybex Premium Norský losos | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 129,90Kč/100g Původ: farmový chov v Norsku Laboratoř: bez škodlivin. Výborná mikrobiologická kvalita. Obsah tuku 7,2g/100g Značení: údaje pro spotřebitele jsou dobře čitelné a přehledné, nechybí tabulka výživových hodnot. Z degustace: Balení není ideální, plátky nebo spíš kousky jsou "zamotané" do sebe, ale netrhají se. Barva přirozeně lososová, konzistence měkká, na pohled víc olejnatá, vůně příjemná, chuť průměrná. Známka za senzoriku 2,6. |
Fjord Bohemia Norský uzený losos | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 80Kč/100g Původ: farmový chov Norsko Laboratoř: Bez škodlivin. Obsah histaminu (173mg/kg), který je ukazatelem čerstvosti, se blíží zdravotnímu limitu. Obsah tuku 10,4g/100g. Značení: Nejlepší obal, bez chyb. Z degustace: Plátky se hůře oddělují. Přirozená barva, maso je pevné, ale příliš tučné, chuť přiměřeně slaná, lehce nakyslá. Známka za senzoriku 2,4. |
Nekton Premium Uzený losos | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 89,90Kč/100g Původ: farmový chov v Norsku Laboratoř: Bez škodlivin. Obsahuje vyšší počet mikroorganismů, ale legislativně vyhovuje.Obsah tuku 10g/100g. Značení: Chyby v češtině. Jako jediný uvádí datum minimální trvanlivosti, nikoliv spotřeby. Z degustace:Tenké celistvé plátky, dobře se oddělují, jsou pevné. Barva přirozeně lososová, vůně po uzené rybě, chuť přiměřeně slaná a uzená. Známka za senzoriku 1,9. |
Labeyrie Uzený losos obecný | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 67Kč/100g Původ: z farmového chovu, převážně z Norska, popřípadě ze Skotska, Irska Laboratoř: Bez škodlivin, výborná mikrobiologická kvalita. Obsah tuku 5,6g/100g Značení: Špatně čitelné, nesmyslné (Teplota skladování -3 až +4°C. Nezmrazujte.)Není jasné, odkud ryba je. Informace v češtině se liší od jiných jazyků. Z degustace: Plátky nestejnoměrné, spíš odřezky. Netypické skvrny, nevyrovnaná barva, chuť dobrá, přiměřeně slaná a uzená. Známka za senzoriku 2,4. |
Norsson Uzený losos atlantský | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 79,90Kč/100g Původ: farmový chov v Norsku Bez škodlivin. Zjištěn vyšší počet mikroorganismů, ale předpisům vyhovuje. Obsah tuku 6,4g/100g. Značení:Údaje špatně čitelné a neúplné. Z degustace:Plátky se při oddělování trhají. Barva světlá, plátky mají tmavofialový okraj, konzistence příliš měkká až blátivá, vůně příjemná, ale chuť nevýrazná, mdlá, "nijaká". Známka za senzoriku 3,2. |
Almar Mac Roy Losos skotský | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 125Kč/100g Původ: farmový chov Laboratoř: bez škodlivin. Zjištěny listerie ve velmi nízkých přípustných hodnotách. Obsah tuku 6,4g/100g. Značení: České údaje špatně čitelné. Chybí místo chovu.Losos má být ochucen 12letou whiskey, ale chuť dodává aroma. Z degustace: Plátky jsou tenké, celistvé a stejnoměrné. Barva přirozená, vůně typická, chuť dobrá, whisky není cítit. Známka za senzoriku 1,8. |
Almar Losos norský uzený Klasik | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 119,80Kč Původ: farmový chov Norsko Laboratoř: bez škodlivin, zjištěny listerie ve velmi nízkých, přípustných hodnotách.Obsah tuku 8,7g/100g. Značení: Hůře čitelné a málo srozumitelné. Z degustace: 50 gramové balení představuje jeden silný plátek, špatně se odděluje od obalu, obsahuje kost. Tmavší barva, netypické skvrny, tužší konzistence, vůně i chuť nakyslá, cizí pachuť. Známka za senzoriku 2,8. |
Tesco Losos uzený studeným kouřem | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 89,90Kč/100g Původ: farmový chov Norsko Laboratoř: Bez škodlivin, zjištěny listerie ve velmi nízkých, přípustných hodnotách. Zvýšený obsah histaminu (128mg/kg), ale stále v limitu. Obsah tuku 13,7g /100g. Značení: Čitelné, ale nejasné ("Může obsahovat stopy arašídů.") Z degustace: Slisované plátky se lepí na obal, špatně se oddělují. Barva přirozená, chuť přiměřeně slaná a uzená. Známka za senzoriku 2,4. |