
Test loveckých salámů
28.5.2019
11 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Korrekt Lovecký salám krájený | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,36 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 1,9 Vyroben dle požadavků ČCN. Celkový vítěz testu! |
Kmotr Lovecký salám | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,56 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 2,4 Vyroben dle ČCN. Z analytického hlediska nelze nic vytknout. Po stránce senzoriky hodnocen velmi kladně. |
Řezníkův Talíř Salám Lovecký | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,6 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 2,5 Další z testovaných vzorků, který byl vyroben v souladu s ČCN. Z hlediska laboratorní analýzy v pořádku. Příjemná chuť, tmavší barva. |
Vocílka lovecký salám | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,64 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 2,8 Nositel značky udělované ČCN, která deklaruje "vyšší kvalitu". Senzorické hodnocení lehce sráží obsah drobných špekových částí. |
Krahulík Lovecký salám | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,72 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 2,8 Výroba založena na principech ČCN. Analyticky v pořádku, chuťově spadá do průměru. |
K Classic Lovecký salám krájený | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,76 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 2,9 Celkový výsledek silně ovlivnilo hodnocení senzoriky, v níž tento lovecký salám patří pouze do průměru. |
Pikok Lovecký salám | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,76 Známka analytické části: 1,2 Známka senzoriky: 2,6 U tohoto loveckého salámu se v analytickém hodnocení odráží skutečnost, že ve 100 g konečného výrobku je použito nejméně (z testovaných produktů) masa (129 g). Světlejší barva ani měkčí konzistence nevadila, chuťově ho hodnotící shledali vyváženým. |
Bivoj Lovecký salám | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,8 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 3 Jeden ze tří testovaných vzorků prodávaných vcelku. Nedostatky podle výsledků analýzy netrpí, nicméně chuťově nijak neoslnil a navíc obsahoval různě velké kousky špeku. |
Prantl Lovecký salám | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,96 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 3,4 Prodávaný vcelku. Má výrazněji uzenou chuť a je odráží se v ní i druhý nejvyšší obsah tuku (kousek pod povolenými maximálními 50%). |
TESCO Lovecký salám farmářský | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 2,08 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 3,7 Tento testovaný vzorek (pozn. prodávaný vcelku) skončil poslední v senzorické části - obsahoval větší části špeku, měl nejméně příjemnou vůni i harmonii chuti. K vylepšení celkové známky mu nepomohly ani skvělé výsledky laboratorního rozboru - např. nejvyšší obsah masa na 100 g konečného výrobku (168 g) či jedno z nejnižších čísel u aktivity vody. |
Schneider Lovecký trvanlivý salám | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 2,52 Známka analytické části: 3,6 Známka senzoriky: 1,8 Jako jediný z testovaných loveckých salámů překročil maximální povolený obsah tuku a navíc v něm najdeme nejvíce soli. Chuťově byl označen za podprůměrný s tužší konzistencí. |