Prantl Lovecký salám
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 28.5.2019 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V analytické části byly sledovány následující parametry: množství masa použitého na výrobu 100 g konečného výrobku, obsah soli, čistých svalových bílkovin a tuku + aktivita vody. Celkové hodnocení: 1,96 Známka analytické části: 1 Známka senzoriky: 3,4 Prodávaný vcelku. Má výrazněji uzenou chuť a je odráží se v ní i druhý nejvyšší obsah tuku (kousek pod povolenými maximálními 50%). |
![]() 7.6.2019 | 2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 4 Hodnocení Potravinového Sherlocka (založeno na základě informací na etiketě + reálných laboratorních výsledcích): 4- Hodnocení senzoriky (jak chutná 12-ti členné laické porotě): 3,5 Nejhůře hodnocený lovecký salám a to v obou částech. Prohřešky po analytické stránce: barviva (karamel, betalainová červeň, kyselina karmínová), zvýrazňovač chuti (glutaman sodný), nejvyšší poměr tuku a čistých svalových bílkovin (3,02). Negativa senzoriky: hodně špekových kostek, nesoudržná mozaika, zvláštní chuť, tmavá barva. |