
Test vaječných těstovin 2023
17.2.2023
10 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Globus Vlnky | 5,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 1,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 1 Výsledná známka: 1 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Vítěz testu! Tyto těstoviny obsahují nejvíce vajec (22,1 %) a jsou vyrobeny ze semolinové mouky. Drobný nedostatek - výrobce na obale deklaruje ještě o špetku vyšší podíl vajec. Nicméně zjištěná hodnota se vejde do povolené odchylky. V senzorické části jim patří dělená druhá příčka. |
Combino Fusilli | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 1,7 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 1- Výsledná známka: 1- Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Vítěz senzorické části! Vajec mají třetí nejvyšší množství a k jejich výrobě posloužila semolinová mouka. Přestože výrobce na obalu slibuje o něco vyšší množství vajec, zjištěná hodnota se bez problému vejde do povolené odchylky. |
K-Classic Fusilli vaječné | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 1,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2 Výsledná známka: 2 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Velmi dobré těstoviny v senzorické části obsadily dělenou druhou příčku. Na jejich výrobu byla použita semolinová mouka. Vajec obsahují podprůměrné množství. Navíc výrobce ve složení uvádí "2 vejce na 1 kg krupice z tvrdé pšenice", což není dle legislativy v pořádku. Tento údaj má mít podobu procentuálního podílu ve výrobku. |
Tesco Kolínka 4vaječná | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2 Výsledná známka: 2 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Přestože se jedná o těstoviny s druhým nejvyšším obsahem vajec, chválit nemůžeme. Naměřená hodnota se neshoduje s informací na obalu a rozdíl se ani nevejde do povolené odchylky. Vyrobeny jsou z klasické mouky. Chuťově zdařilé, celkový dojem lehce kazí trošku oslizlý povrch. |
San Fabio Gnocchi | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 1,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2 Výsledná známka: 2 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Naměřená hodnota s ohledem na obsah vajec nekoresponduje s informací na obale, nicméně do povolené odchylky se vejde. Ve složení figuruje semolinová mouka, což potvrdila i laboratoř. V senzorické části bez připomínek, dělené druhé místo. |
Zátkovy vaječné Špagety | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2- Výsledná známka: 2- Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Běžná pšeničná mouka, nižší obsah vajec. Hodnotícím senzoriky vadila našedlá barva, trochu lepivější a na skus o něco tvrdší konzistence a slabá vaječná chuť. |
Malitas Špagety vaječné | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,6 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2- Výsledná známka: 2- Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Ve složení se dozvíte, že obsahují kurkumu. Laboratoř však barvivo kurkumin, které obsahuje i koření, nezjistila. Množství vajec odpovídá deklaraci, ale patří mezi ty nižší. V senzorické části padaly výhrady ohledně světlé barvy a měkčí konzistence na skusu. |
Japavo Premium Vaječné těstoviny - malá kolínka | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 3 Výsledná známka: 3 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Tyto těstoviny obsahují nejnižší množství vajec a vyrobeny jsou z klasické pšeničné mouky. V senzorické části zazněly výtky ke světlejší našedlé barvě, tvrdší konzistenci, lehké lepivosti a slabé vaječné chuti. |
Albert Torti vaječné | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2- Výsledná známka: 3 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Těstoviny z klasické pšeničné mouky s nižším obsahem vajec příliš nepotěšily. Chuťově průměrné, po uvaření velmi měkké...navíc část vrtulek se rozpadala, další nedržela tvar a výjimkou nebyly ani slepené chuchvalce. |
Tiradell Fleky vaječné zvlněné | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (aneb zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka (mj. podloženo výsledky z laboratoře): 2- Výsledná známka: 3 Pozn.: Veškeré těstoviny se vešly do 40 Kč za 500 g. Poslední místo v senzorické části si tyto těstoviny s druhým nejnižším obsahem vajec z běžné pšeničné mouky vysloužily za - podprůměrný vzhled i chuť, ve které vejce stěží rozeznáte, různobarevnost (od světle našedlé po tmavší nažloutlé) a značnou lepivost. |