Test šunkového salámu
7.5.2023
7 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
LE & CO Šunkový salám | 4,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 1 Známka za příp. přídatné látky: 1 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 1,5 Výsledné hodnocení: 1,2 Ideální kontrast spojky a vložky s většími kusy masa, libá vůně, příjemná kořeněnost i slanost, textura optimální na skus. |
PRANTL Šunkový salám Premium | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 1 Známka za příp. přídatné látky: 1 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 2 Výsledné hodnocení: 1,4 Vzhled podobný spíše šunce; ve spojce odhaluje kousky koření, hezky voní. Ideální kořeněnost i slanost, ale v ústech zanechává lehce svíravý pocit. |
KOSTELECKÉ UZENINY Kostelecký šunkový salám | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 2 Známka za příp. přídatné látky: 1 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 2 Výsledné hodnocení: 1,6 Deklarovaný obsah masa 70 % (vepřové + hovězí), laboratoř zjistila nižší množství tuku ve srovnání s údajem z etikety. Ideální kontrast spojky a vložky s menšími kousky masa, příjemná vůně, dobrá kořeněnost i slanost...citelná přítomnost škrobu. |
METRO CHEF Šunkový salám výběrový | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 2 Známka za příp. přídatné látky: 1 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 2,5 Výsledné hodnocení: 1,8 Vepřové + hovězí maso má podle deklarace činit celkem 70 %, laboratoř však naměřila daleko vyšší obsah, přesto známka u tohoto parametru snížena. Vzhledově připomíná šunku s drobným kontrastem mezi spojkou a vložkou, slabá vůně, nevýrazná kořeněnost, stopy cizí příchutě, patrná přítomnost škrobu. |
Chodura Šunkový salám | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 2 Známka za příp. přídatné látky: 3 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 2 Výsledné hodnocení: 2 Deklarovaný obsah masa 70 %, ve složení figuruje glutaman sodný a ve značení chybí informace, že se jedná o zauzený výrobek. Laboratoř odhalila vyšší množství bílkovin, než se dočtete na obalu. Ve spojce viditelné dutinky, značný barevný kontrast mezi spojkou a vložkou, příjemná zauzená chuť, ideální kořeněnost i slanost. |
Schneider Šunkový salám | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 2 Známka za příp. přídatné látky: 4 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 3,5 Výsledné hodnocení: 2,8 Deklarovaný obsah masa 61 % (vepřové + hovězí), ve složení glutaman sodný a vepřová bílkovina. Laboratoř naměřila o něco vyšší obsah bílkovin a naopak nižší tuku, ve srovnání s příslibem výrobce. Nevyrovnaná vložka, nepřirozená vůně, chuť připomíná luncheonmeat, mazlavější textura spojky. |
MÚÚÚ Písek Šunkový salám | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka za deklaraci obsahu masa (hodnoceno dle nadstandardu v ČCN, kde je požadováno min. 80 %): 2 Známka za příp. přídatné látky: 4 Známka ze senzoriky (pozn. o tu se postarali odborníci z oboru technologie masa): 3,5 Výsledné hodnocení: 2,8 Deklarovaný obsah masa 62 % (vepřové), ve složení glutamát sodný a barvivo košenila, laboratoř navíc naměřila nižší obsah tuku, než slibuje výrobce. Méně patrný kontrast mezi spojkou a vložkou, spojka s nádechem do oranžova, výrazné dutinky na struktuře, netypická chuť i vůně přecházející do kysela. |