Test rybího filé

1.9.2024

14 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
NOWACO Filé pro děti4,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,2

Hodnocení senzoriky: 1,4

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Slabší pravidelnost skladby s dutinou. Vakuové balení.
Poznatky po tepelné úpravě: přirozená barva, šťavnatá konzistence, přirozená chuť.

Pozn.: Nositel loga "Vyrobeno podle ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY".

MILORD PREMIUM Aljašská treska 600 g4,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,2

Hodnocení senzoriky: 1,2

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Vakuové balení.
Poznatky po tepelné úpravě: přirozená barva, šťavnatá konzistence, příjemná chuť.

Pozn.: Nositel loga "Vyrobeno podle ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY".
MYLORD PREMIUM Aljašská treska 300 g4,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,3

Hodnocení senzoriky: 1,3

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Vakuové balení.

Pozn.: Nositel loga "Vyrobeno podle ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY".
NOWACO Filet z mořské štiky 300 g4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,4

Hodnocení senzoriky: 1,7

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Vakuové balení.


Nautic porce filé Aljašská treska 10 x 100 g4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,5

Hodnocení senzoriky: 1,6

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Vakuové balení.
OCEAN SEA Filé z aljašské tresky 4 x 100 g4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,6

Hodnocení senzoriky: 1,8

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Krabička bez vnitřního balení.
Poznatky po tepelné úpravě: typická barva i chuť, konzistence pevná a sušší.
GRAN MARE porce Aljašská treska 400 g4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,7

Hodnocení senzoriky: 1,8

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Působí lehce sušším dojmem. Charakteristická vůně. Vakuové balení.
Poznatky po tepelné úpravě: typická barva, sušší pevná konzistence, charakteristická avšak méně výrazná chuť.
ALBERT Aljašská treska filé 4 x 100 g4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 1,9

Hodnocení senzoriky: 2,3

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Krabička s vnitřním obalem (vakuově baleno).
Poznatky po tepelné úpravě: typická barva, sušší rozpadavá konzistence, nižší intenzita chuti + lehká pachuť.
FJORD BOHEMIA Aljašská treska Rybí filé 300 g4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2,0

Hodnocení senzoriky: 2,3

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Charakteristická vůně. Vada v podobě viditelného kousku ploutve. Vakuové balení.
Poznatky po tepelné úpravě: typická barva, sušší pevná konzistence, slanější pachuť po mořské vodě.
KIMBEX Aljašská treska filé porce 10 x 100 g4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2,0

Hodnocení senzoriky: 2,4

Poznatky před tepelnou úpravou: filety mají charakteristickou strukturu s patrným podkožním tukem, ale také vady v podobě mírného potrhání a drobných kůstek.
Poznatky po tepelné úpravě: netypický sušší houževnatý filet s malými kůstkami.
BILLA Aljašská treska porce filé 400 g4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2,0

Hodnocení senzoriky: 2,3

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Působí trošku sušším dojmem. Charakteristická vůně. Krabička bez vnitřního balení.
Poznatky po tepelné úpravě: typická barva, sušší pevná konzistence, lehká pachuť.
FILÉ Mořská štika z Aljašky 300 g3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2,2

Hodnocení senzoriky: 2,8

Poznatky před tepelnou úpravou: svalovina vypadá přirozeně, avšak tuková vrstva je nažloutlá (znak počínajícího žluknutí), charakteristická vůně. Vakuové balení.
Poznatky po tepelné úpravě: netypická (místy žlutá) barva, blátivá konzistence, žluklá až nahořklá chuť.
K-CLASSIC porce filé Aljašská treska 4 x 100 g 3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2,2

Hodnocení senzoriky: 2,7

Poznatky před tepelnou úpravou: klasický vzhled/barva svaloviny, včetně přirozené kresby tukové tkáně tmavší barvy. Struktura rozpadává, konzistence sušší. Charakteristická vůně. Přirozená krabička s vnitřním obalem (bez vakuového balení).
Poznatky po tepelné úpravě: typická barva, sušší houževnatá konzistence, atypická cizí chuť.
VICI Classic Rybí filé porce1,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 4,1

Hodnocení senzoriky: 4,2

Poznatky před tepelnou úpravou: tmavé malé kousky (spíše spojené odřezky), stařiná vůně. Vakuové balení.
Poznatky po tepelné úpravě: tmavá barva, tuhá rozpadavá konzistence, značně slaná atypická chuť.