Test marinovaného masa

23.7.2021

11 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Vocílka Vepřový steak z krku bez kosti kořeněný4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 1
Výsledná známka: 1-

Druh masa: vepřové
Vítěz testu! Celkový počet mikroorganismů má nejnižší a je dostatečně masový. V senzorice si vysloužil třetí příčku, kde mu porota v podstatě vytkla pouze nepříliš zdařilý vzhled. I přes obsah částečně ztuženého tuku, "škodlivé" trans mastné kyseliny rozbor nepotvrdil.
Purland Let´s BBQ Flamengo Kuřecí mix na gril4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2

Druh masa: kuřecí
Dle senzoriky bezchybný vzorek. Jednoduché složení, poměrně nízký obsah soli i kvalitní množství masa kazí vyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů.
Purland Let´s BBQ Steak z krkovice Mexiko4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2

Druh masa: vepřové

Velmi vydařené naložené maso, jehož marináda se neobejde bez zahušťovadla. Zamrzí také vyšší podíl soli. Naopak kvitovat lze skutečnost, že i v poslední den spotřeby má druhý nejnižší celkový počet mikroorganismů. Porotci si zamilovali jeho šťavnatost.
Vodňanské kuře na gril Maxi balení4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2

Druh masa: kuřecí
Potěší vysokým obsahem masa, nižším podílem soli i jednoduchým složením. Bohužel celkový počet mikroorganismů nepatří mezi ideální. Pozitivní ohlasy sklidil i v senzorice, kde nepadla jediná výtka.
Albert Od řezníka na gril Marinovaná vepřová krkovice bez kosti - gurmán3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2-

Druh masa: vepřové
Za jednoduché složení (maso, řepkový olej, koření a sůl), relativně malé množství soli a vysoký obsah masa (99,9 %) si zaslouží pochvalu. Vada na kráse - celkový počet organismů. V senzorice byl tento vzorek kritizován za nejméně příjemnou chuť.
Grill&Fun 4 Steaky Pepř3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2-

Druh masa: vepřové
Negativa - množství soli, ne zrovna ideální hodnota celkového počtu mikroorganismů (pozn. v posledním dni data spotřeby). Pozitiva - vysoký obsah masa, jedno z nejlevnějších vepřových mas. V senzorice porotci ocenili šťavnatost, lehkou pikantnost i výraznější chuť koření. Vadila jim však přílišná intenzita slaných tónů.
Řeznictví Globus Selský kuřecí stehenní řízek marinovaný, máslová marináda3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 3-
Výsledná známka: 3

Druh masa: kuřecí
Mínus: vyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů, klamavé značení ("máslová marináda" bez másla!). V rámci kuřecího masa vychází nejdráže. Podle porotců senzoriky má méně výraznou chuť. Navíc v něm objevili šlachy a chrupavky.
Tesco Grill Master Vepřová krkovice bez kosti v chilli marinádě3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 4
Výsledná známka: 3

Druh masa: vepřové
Vůbec nejvyšší celkový počet mikroorganismů v rámci testu dává důvod k zamyšlení, zda jej vůbec v poslední den spotřeby grilovat! Proto k lepší výsledné známce nepomohlo ani nejlepší hodnocení senzoriky (pozn. u vepřového!).
Řeznictví Globus Vepřový steak z kýty bez kosti v máslové marinádě3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,7
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 3-
Výsledná známka: 3

Druh masa: vepřové
V názvu stojí "v máslové marinádě", ale ve složení žádné máslo nenajdete. Tuto skutečnost lze označit za klamání spotřebitele. Nižší podíl soli oproti deklaraci nelze vyzdvihnout z důvodu obsahu kvasnicového extraktu, který množství soli snižuje. Z vepřových mas dopadl tento vzorek v senzorice nejhůře - sušší, tužší, méně příjemný napohled.
Dobré maso na gril Kuřecí stehenní řízek Barbeque2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 3,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 4
Výsledná známka: 3-

Druh masa: kuřecí
Nejhorší hodnocení senzoriky v rámci celého testu! - nedostatečně šťavnatý, méně příjemná vůně, slabě kořeněný, s lehkou pachutí. Skóre si nevylepšil ani zjištěními laboratoře - nižší podíl masa oproti informaci na obalu, druhá nejvyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů. Palec nahoru alespoň za nejnižší obsah soli.
Albert Od řezníka na gril Kuřecí grilovací set - Marengo1,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,6
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 5
Výsledná známka: 5

Druh masa: kuřecí
Prvenství v senzorice jednoznačně přebíjí fakt, že v tomto vzorku laboratoř odhalila přítomnost bakterií salmonely a maso se tudíž automaticky považuje za zdravotně závadné.