Test marinovaného masa
23.7.2021
11 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Vocílka Vepřový steak z krku bez kosti kořeněný | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 1 Výsledná známka: 1- Druh masa: vepřové Vítěz testu! Celkový počet mikroorganismů má nejnižší a je dostatečně masový. V senzorice si vysloužil třetí příčku, kde mu porota v podstatě vytkla pouze nepříliš zdařilý vzhled. I přes obsah částečně ztuženého tuku, "škodlivé" trans mastné kyseliny rozbor nepotvrdil. |
Purland Let´s BBQ Flamengo Kuřecí mix na gril | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2 Výsledná známka: 2 Druh masa: kuřecí Dle senzoriky bezchybný vzorek. Jednoduché složení, poměrně nízký obsah soli i kvalitní množství masa kazí vyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů. |
Purland Let´s BBQ Steak z krkovice Mexiko | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2 Výsledná známka: 2 Druh masa: vepřové Velmi vydařené naložené maso, jehož marináda se neobejde bez zahušťovadla. Zamrzí také vyšší podíl soli. Naopak kvitovat lze skutečnost, že i v poslední den spotřeby má druhý nejnižší celkový počet mikroorganismů. Porotci si zamilovali jeho šťavnatost. |
Vodňanské kuře na gril Maxi balení | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2 Výsledná známka: 2 Druh masa: kuřecí Potěší vysokým obsahem masa, nižším podílem soli i jednoduchým složením. Bohužel celkový počet mikroorganismů nepatří mezi ideální. Pozitivní ohlasy sklidil i v senzorice, kde nepadla jediná výtka. |
Albert Od řezníka na gril Marinovaná vepřová krkovice bez kosti - gurmán | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2 Výsledná známka: 2- Druh masa: vepřové Za jednoduché složení (maso, řepkový olej, koření a sůl), relativně malé množství soli a vysoký obsah masa (99,9 %) si zaslouží pochvalu. Vada na kráse - celkový počet organismů. V senzorice byl tento vzorek kritizován za nejméně příjemnou chuť. |
Grill&Fun 4 Steaky Pepř | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2 Výsledná známka: 2- Druh masa: vepřové Negativa - množství soli, ne zrovna ideální hodnota celkového počtu mikroorganismů (pozn. v posledním dni data spotřeby). Pozitiva - vysoký obsah masa, jedno z nejlevnějších vepřových mas. V senzorice porotci ocenili šťavnatost, lehkou pikantnost i výraznější chuť koření. Vadila jim však přílišná intenzita slaných tónů. |
Řeznictví Globus Selský kuřecí stehenní řízek marinovaný, máslová marináda | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 3- Výsledná známka: 3 Druh masa: kuřecí Mínus: vyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů, klamavé značení ("máslová marináda" bez másla!). V rámci kuřecího masa vychází nejdráže. Podle porotců senzoriky má méně výraznou chuť. Navíc v něm objevili šlachy a chrupavky. |
Tesco Grill Master Vepřová krkovice bez kosti v chilli marinádě | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 4 Výsledná známka: 3 Druh masa: vepřové Vůbec nejvyšší celkový počet mikroorganismů v rámci testu dává důvod k zamyšlení, zda jej vůbec v poslední den spotřeby grilovat! Proto k lepší výsledné známce nepomohlo ani nejlepší hodnocení senzoriky (pozn. u vepřového!). |
Řeznictví Globus Vepřový steak z kýty bez kosti v máslové marinádě | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,7 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 3- Výsledná známka: 3 Druh masa: vepřové V názvu stojí "v máslové marinádě", ale ve složení žádné máslo nenajdete. Tuto skutečnost lze označit za klamání spotřebitele. Nižší podíl soli oproti deklaraci nelze vyzdvihnout z důvodu obsahu kvasnicového extraktu, který množství soli snižuje. Z vepřových mas dopadl tento vzorek v senzorice nejhůře - sušší, tužší, méně příjemný napohled. |
Dobré maso na gril Kuřecí stehenní řízek Barbeque | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 3,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 4 Výsledná známka: 3- Druh masa: kuřecí Nejhorší hodnocení senzoriky v rámci celého testu! - nedostatečně šťavnatý, méně příjemná vůně, slabě kořeněný, s lehkou pachutí. Skóre si nevylepšil ani zjištěními laboratoře - nižší podíl masa oproti informaci na obalu, druhá nejvyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů. Palec nahoru alespoň za nejnižší obsah soli. |
Albert Od řezníka na gril Kuřecí grilovací set - Marengo | 1,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,6 Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 5 Výsledná známka: 5 Druh masa: kuřecí Prvenství v senzorice jednoznačně přebíjí fakt, že v tomto vzorku laboratoř odhalila přítomnost bakterií salmonely a maso se tudíž automaticky považuje za zdravotně závadné. |