Test marinovaného masa

23.7.2021

11 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Albert Od řezníka na gril Kuřecí grilovací set - Marengo1,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,6
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 5
Výsledná známka: 5

Druh masa: kuřecí
Prvenství v senzorice jednoznačně přebíjí fakt, že v tomto vzorku laboratoř odhalila přítomnost bakterií salmonely a maso se tudíž automaticky považuje za zdravotně závadné.
Dobré maso na gril Kuřecí stehenní řízek Barbeque2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 3,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 4
Výsledná známka: 3-

Druh masa: kuřecí
Nejhorší hodnocení senzoriky v rámci celého testu! - nedostatečně šťavnatý, méně příjemná vůně, slabě kořeněný, s lehkou pachutí. Skóre si nevylepšil ani zjištěními laboratoře - nižší podíl masa oproti informaci na obalu, druhá nejvyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů. Palec nahoru alespoň za nejnižší obsah soli.
Řeznictví Globus Selský kuřecí stehenní řízek marinovaný, máslová marináda3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 3-
Výsledná známka: 3

Druh masa: kuřecí
Mínus: vyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů, klamavé značení ("máslová marináda" bez másla!). V rámci kuřecího masa vychází nejdráže. Podle porotců senzoriky má méně výraznou chuť. Navíc v něm objevili šlachy a chrupavky.
Řeznictví Globus Vepřový steak z kýty bez kosti v máslové marinádě3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,7
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 3-
Výsledná známka: 3

Druh masa: vepřové
V názvu stojí "v máslové marinádě", ale ve složení žádné máslo nenajdete. Tuto skutečnost lze označit za klamání spotřebitele. Nižší podíl soli oproti deklaraci nelze vyzdvihnout z důvodu obsahu kvasnicového extraktu, který množství soli snižuje. Z vepřových mas dopadl tento vzorek v senzorice nejhůře - sušší, tužší, méně příjemný napohled.
Tesco Grill Master Vepřová krkovice bez kosti v chilli marinádě3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 4
Výsledná známka: 3

Druh masa: vepřové
Vůbec nejvyšší celkový počet mikroorganismů v rámci testu dává důvod k zamyšlení, zda jej vůbec v poslední den spotřeby grilovat! Proto k lepší výsledné známce nepomohlo ani nejlepší hodnocení senzoriky (pozn. u vepřového!).
Albert Od řezníka na gril Marinovaná vepřová krkovice bez kosti - gurmán3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2-

Druh masa: vepřové
Za jednoduché složení (maso, řepkový olej, koření a sůl), relativně malé množství soli a vysoký obsah masa (99,9 %) si zaslouží pochvalu. Vada na kráse - celkový počet organismů. V senzorice byl tento vzorek kritizován za nejméně příjemnou chuť.
Grill&Fun 4 Steaky Pepř3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2-

Druh masa: vepřové
Negativa - množství soli, ne zrovna ideální hodnota celkového počtu mikroorganismů (pozn. v posledním dni data spotřeby). Pozitiva - vysoký obsah masa, jedno z nejlevnějších vepřových mas. V senzorice porotci ocenili šťavnatost, lehkou pikantnost i výraznější chuť koření. Vadila jim však přílišná intenzita slaných tónů.
Purland Let´s BBQ Steak z krkovice Mexiko4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2

Druh masa: vepřové

Velmi vydařené naložené maso, jehož marináda se neobejde bez zahušťovadla. Zamrzí také vyšší podíl soli. Naopak kvitovat lze skutečnost, že i v poslední den spotřeby má druhý nejnižší celkový počet mikroorganismů. Porotci si zamilovali jeho šťavnatost.
Purland Let´s BBQ Flamengo Kuřecí mix na gril4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2

Druh masa: kuřecí
Dle senzoriky bezchybný vzorek. Jednoduché složení, poměrně nízký obsah soli i kvalitní množství masa kazí vyšší hodnota celkového počtu mikroorganismů.
Vodňanské kuře na gril Maxi balení4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 2
Výsledná známka: 2

Druh masa: kuřecí
Potěší vysokým obsahem masa, nižším podílem soli i jednoduchým složením. Bohužel celkový počet mikroorganismů nepatří mezi ideální. Pozitivní ohlasy sklidil i v senzorice, kde nepadla jediná výtka.
Vocílka Vepřový steak z krku bez kosti kořeněný4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hodnocení senzoriky (běžní spotřebitelé): 1,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=laboratoř): 1
Výsledná známka: 1-

Druh masa: vepřové
Vítěz testu! Celkový počet mikroorganismů má nejnižší a je dostatečně masový. V senzorice si vysloužil třetí příčku, kde mu porota v podstatě vytkla pouze nepříliš zdařilý vzhled. I přes obsah částečně ztuženého tuku, "škodlivé" trans mastné kyseliny rozbor nepotvrdil.