Test kuřecí šunky nejvyšší jakosti

26.6.2020

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
K-Classic Delikatesní kuřecí prsa5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 1
Hodnocení senzoricky: 2,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Vítěz testu! K prvenství jí pomohly zejména nejvyšší obsah masa, druhý nejvyšší podíl čisté svalové bílkoviny a druhé nejnižší množství přidaných fosfátů. Po senzorické stránce hodnotící vyčítali příliš světlou barvu, nevýraznou vůni a chuť či tužší konzistenci. Naopak ocenili "masovost" a soudržnost.
Le&Co Kuřecí šunka pro děti4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 1-
Hodnocení senzoricky: 2,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Kvalitní šunka, která má nejvíce čistých svalových bílkovin a obsahuje nejméně soli. O trošku horší výsledné hodnocení oproti vítězovi má díky většímu množství fosfátů a vyšší ceně. Vzhledově příliš nenadchla - drobivá struktura, značné vzduchové bublinky. Objevovala se přízviska suchá a nevýrazná.
Clever Kuřecí šunka4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 2
Hodnocení senzoricky: 1,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2

Chuťově i na pohled velmi zdařilý kousek - pěkná barva, vyhovující soudržnost, přiměřeně slaný (pozn. 2. místo v senzorické části). Co se analýzy týče, hodnoty jsou průměrné. Rozhodně se stydět nemusí. Jedná se o "dobrou šunku".
Vodňanské kuře Kuřecí prsní šunka4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 2
Hodnocení senzoricky: 1,4
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2

Jediný nekrájený vzorek. Jednoznačný vítěz senzorické části - výborná chuť, pěkná barva, vyhovující vůně, kvalitní soudržnost. Drobná výhrada padla jen k tužší konzistenci. S ohledem na obsah masa a čisté svalové bílkoviny ji považuje za kvalitní také Sherlock. Škoda jen nejvyššího množství přidaných fosfátů.
Dulano Kuřecí šunka dušená3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 2-
Hodnocení senzoricky: 2,6
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3

Etiketa uvádí obsah masa 96%, laboratoř prokázala jen 87,3% - povolenou odchylku splňuje s odřenýma ušima! Také údaj ohledně soli nesouhlasí téměř o půl procenta, tentokrát bohužel směrem nahoru. Jedná se o vůbec neslanější vzorek testu, což se projevilo i v hodnocení senzoriky.
Řezníkův talíř Kuřecí šunka prsní1,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 5
Hodnocení senzoricky: 3,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5

Propadák testu! Na obale se šunka pyšní logem České cechovní normy a podílem kuřecích prsou 92%. Skutečnost je však jiná - analýza zjistila pouhých 74,4% masa, což už netoleruje ani povolená odchylka. Nevyhovuje ani v kritériu čistých svalových bílkovin, kde je nastaveno minimum na 16% (pozn. v tomto případě 15,2%). Výhrady zazněly i v senzorické části - málo masová, slabá vůně, nevýrazná chuť, "krvavé skvrny".