Test kuřecí šunky nejvyšší jakosti
26.6.2020
6 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
K-Classic Delikatesní kuřecí prsa | 5,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 1 Hodnocení senzoricky: 2,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1 Vítěz testu! K prvenství jí pomohly zejména nejvyšší obsah masa, druhý nejvyšší podíl čisté svalové bílkoviny a druhé nejnižší množství přidaných fosfátů. Po senzorické stránce hodnotící vyčítali příliš světlou barvu, nevýraznou vůni a chuť či tužší konzistenci. Naopak ocenili "masovost" a soudržnost. |
Le&Co Kuřecí šunka pro děti | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 1- Hodnocení senzoricky: 2,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1 Kvalitní šunka, která má nejvíce čistých svalových bílkovin a obsahuje nejméně soli. O trošku horší výsledné hodnocení oproti vítězovi má díky většímu množství fosfátů a vyšší ceně. Vzhledově příliš nenadchla - drobivá struktura, značné vzduchové bublinky. Objevovala se přízviska suchá a nevýrazná. |
Clever Kuřecí šunka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 2 Hodnocení senzoricky: 1,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2 Chuťově i na pohled velmi zdařilý kousek - pěkná barva, vyhovující soudržnost, přiměřeně slaný (pozn. 2. místo v senzorické části). Co se analýzy týče, hodnoty jsou průměrné. Rozhodně se stydět nemusí. Jedná se o "dobrou šunku". |
Vodňanské kuře Kuřecí prsní šunka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 2 Hodnocení senzoricky: 1,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2 Jediný nekrájený vzorek. Jednoznačný vítěz senzorické části - výborná chuť, pěkná barva, vyhovující vůně, kvalitní soudržnost. Drobná výhrada padla jen k tužší konzistenci. S ohledem na obsah masa a čisté svalové bílkoviny ji považuje za kvalitní také Sherlock. Škoda jen nejvyššího množství přidaných fosfátů. |
Dulano Kuřecí šunka dušená | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 2- Hodnocení senzoricky: 2,6 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3 Etiketa uvádí obsah masa 96%, laboratoř prokázala jen 87,3% - povolenou odchylku splňuje s odřenýma ušima! Také údaj ohledně soli nesouhlasí téměř o půl procenta, tentokrát bohužel směrem nahoru. Jedná se o vůbec neslanější vzorek testu, což se projevilo i v hodnocení senzoriky. |
Řezníkův talíř Kuřecí šunka prsní | 1,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 5 Hodnocení senzoricky: 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5 Propadák testu! Na obale se šunka pyšní logem České cechovní normy a podílem kuřecích prsou 92%. Skutečnost je však jiná - analýza zjistila pouhých 74,4% masa, což už netoleruje ani povolená odchylka. Nevyhovuje ani v kritériu čistých svalových bílkovin, kde je nastaveno minimum na 16% (pozn. v tomto případě 15,2%). Výhrady zazněly i v senzorické části - málo masová, slabá vůně, nevýrazná chuť, "krvavé skvrny". |