Řezníkův talíř Kuřecí šunka prsní


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test kuřecí šunky nejvyšší jakosti

26.6.2020
1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka.

Celková známka: 5
Hodnocení senzoricky: 3,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5

Propadák testu! Na obale se šunka pyšní logem České cechovní normy a podílem kuřecích prsou 92%. Skutečnost je však jiná - analýza zjistila pouhých 74,4% masa, což už netoleruje ani povolená odchylka. Nevyhovuje ani v kritériu čistých svalových bílkovin, kde je nastaveno minimum na 16% (pozn. v tomto případě 15,2%). Výhrady zazněly i v senzorické části - málo masová, slabá vůně, nevýrazná chuť, "krvavé skvrny".