Řezníkův talíř Kuřecí šunka prsní
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 26.6.2020 | 1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. dvanáctičlenná porota z řad laiků) a zjištění vyplývající z laboratorní analýzy, tzv. šetření Potravinového Sherlocka. Celková známka: 5 Hodnocení senzoricky: 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5 Propadák testu! Na obale se šunka pyšní logem České cechovní normy a podílem kuřecích prsou 92%. Skutečnost je však jiná - analýza zjistila pouhých 74,4% masa, což už netoleruje ani povolená odchylka. Nevyhovuje ani v kritériu čistých svalových bílkovin, kde je nastaveno minimum na 16% (pozn. v tomto případě 15,2%). Výhrady zazněly i v senzorické části - málo masová, slabá vůně, nevýrazná chuť, "krvavé skvrny". |