Test játrovek a krémů
18.9.2020
7 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Veseko Vepřový krém | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 2 Hodnocení senzoriky: 2,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1 Vzhledem k velmi dobrému složení (bez zvýrazňovačů chuti či přidaných bílkovin, s vysokým podílem masa a jater) by se tento vepřový krém mohl rovnat kategorii játrových paštik! Je však dost ostrý a v chuti, i když je příjemně masová, vyniká pepř. |
Hamé Játrovka | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 2- Hodnocení senzoriky: 2,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2- Ani játrová paštika, ani paštika jako taková...z etikety se nedočtete, kolik obsahuje masa, ale zjistíte, že "nechybí" zvýrazňovač chuti. V senzorické části byla druhým nejhůře hodnoceným výrobkem a to zejména s ohledem na větší kousky pepře, hrudkovitost, poněkud tužší konzistenci a výrazně cizí chuť i vůni. |
Majasco Játrovka pečeňovka | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 2- Hodnocení senzoriky: 2,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3 Izolát sójových bílkovin uměle navyšuje celkový obsah bílkovin. Podílem jater a masa odpovídá požadavkům na játrovou paštiku. Pokazila jí to mouka ve složení, díky níž je vyšší hodnota sacharidů. Další z řady výrobků, který k vylepšení chuti využívá glutamát. V tomto případě si však výrobce zřejmě pomohl, neboť v senzorice jí patří prvenství - líbila se vzhledově, chuťově i vůní. Mínusy: tužší, obsah kmínu. |
Hamé Májka | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 2- Hodnocení senzoriky: 2,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2- Tento vepřový krém má nejméně sacharidů a přidané vody. Bohužel ve složená chybí údaje o obsahu masa a jater a naopak "přebývá" zvýrazňovač chuti, bez kterého se výrobek klidně mohl obejít. V senzorice porotci ocenili vůni, konzistenci i masovo-játrovou chuť, přesto se našlo i pár výhrad vůči nedostatečné kořeněnosti či výraznější slanosti a tučnosti. |
Seliko Játrovka pečeňovka | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 3 Hodnocení senzoriky: 2,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3- Plus: bez zvýrazňovače chuti; vůně, struktura, složení, chuť, poměr soli/tuku. Mínus: není uveden obsah masa, sójová mouka ve složení může zkreslovat podíl bílkovin, nejvyšší množství sacharidů; nejhorší vzled (kousky pepře, povrch pokrytý tukem). |
Tesco Paštika s vepřovými játry a vepřovým masem | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 3 Hodnocení senzoriky: 2,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3- Krom zvýrazňovače chuti a přidaných bílkovin najdeme v tomto jediném vzorku také barvivo! Další poznatek ze složení: mouka figuruje na předních příčkách, nelze se proto divit i vyššímu obsahu sacharidů. Chuť nepatří zrovna mezi typické, nicméně i pikantnost získala pozitivní ohlasy, stejně jako: vůně, dobrá roztíratelnost či optimální tučnost. |
Pateu din carne de porc Vepřová paštika | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř). Celková známka: 3- Hodnocení senzoriky: 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4 Tento produkt má jako jediný ve složení strojně oddělené vepřové maso, které se nepovažuje za maso jako takové. I přes přidanou sójovou bílkovinu je suma celkových bílkovin nejnižší. Optimální není ani obsah sacharidů. Nejhorší známku získala také v senzorické části - zemitá cizí chuť, netypická vůně, celková nevýraznost. |