Test játrovek a krémů

18.9.2020

7 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Pateu din carne de porc Vepřová paštika2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 3-
Hodnocení senzoriky: 3,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4

Tento produkt má jako jediný ve složení strojně oddělené vepřové maso, které se nepovažuje za maso jako takové. I přes přidanou sójovou bílkovinu je suma celkových bílkovin nejnižší. Optimální není ani obsah sacharidů. Nejhorší známku získala také v senzorické části - zemitá cizí chuť, netypická vůně, celková nevýraznost.
Seliko Játrovka pečeňovka3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 3
Hodnocení senzoriky: 2,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-

Plus: bez zvýrazňovače chuti; vůně, struktura, složení, chuť, poměr soli/tuku. Mínus: není uveden obsah masa, sójová mouka ve složení může zkreslovat podíl bílkovin, nejvyšší množství sacharidů; nejhorší vzled (kousky pepře, povrch pokrytý tukem).
Tesco Paštika s vepřovými játry a vepřovým masem3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 3
Hodnocení senzoriky: 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-

Krom zvýrazňovače chuti a přidaných bílkovin najdeme v tomto jediném vzorku také barvivo! Další poznatek ze složení: mouka figuruje na předních příčkách, nelze se proto divit i vyššímu obsahu sacharidů. Chuť nepatří zrovna mezi typické, nicméně i pikantnost získala pozitivní ohlasy, stejně jako: vůně, dobrá roztíratelnost či optimální tučnost.
Majasco Játrovka pečeňovka3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 2-
Hodnocení senzoriky: 2,4
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3

Izolát sójových bílkovin uměle navyšuje celkový obsah bílkovin. Podílem jater a masa odpovídá požadavkům na játrovou paštiku. Pokazila jí to mouka ve složení, díky níž je vyšší hodnota sacharidů. Další z řady výrobků, který k vylepšení chuti využívá glutamát. V tomto případě si však výrobce zřejmě pomohl, neboť v senzorice jí patří prvenství - líbila se vzhledově, chuťově i vůní. Mínusy: tužší, obsah kmínu.
Hamé Májka3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 2-
Hodnocení senzoriky: 2,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2-

Tento vepřový krém má nejméně sacharidů a přidané vody. Bohužel ve složená chybí údaje o obsahu masa a jater a naopak "přebývá" zvýrazňovač chuti, bez kterého se výrobek klidně mohl obejít. V senzorice porotci ocenili vůni, konzistenci i masovo-játrovou chuť, přesto se našlo i pár výhrad vůči nedostatečné kořeněnosti či výraznější slanosti a tučnosti.
Hamé Játrovka3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 2-
Hodnocení senzoriky: 2,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2-

Ani játrová paštika, ani paštika jako taková...z etikety se nedočtete, kolik obsahuje masa, ale zjistíte, že "nechybí" zvýrazňovač chuti. V senzorické části byla druhým nejhůře hodnoceným výrobkem a to zejména s ohledem na větší kousky pepře, hrudkovitost, poněkud tužší konzistenci a výrazně cizí chuť i vůni.
Veseko Vepřový krém4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka se skládá z hodnocení 12-ti členné neškolené poroty (senzorika) a Potravinového Sherlocka (laboratoř).

Celková známka: 2
Hodnocení senzoriky: 2,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Vzhledem k velmi dobrému složení (bez zvýrazňovačů chuti či přidaných bílkovin, s vysokým podílem masa a jater) by se tento vepřový krém mohl rovnat kategorii játrových paštik! Je však dost ostrý a v chuti, i když je příjemně masová, vyniká pepř.