Test čerstvých sýrů "balkánského typu"
11.11.2021
5 potravin
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
BALSÝR Žirovnický sýr Balkánského typu - přírodní čerstvý měkký, plnotučný, bílý sýr vakuově balený | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka představuje aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 1,45 Hodnocení senzoriky: 1,9 Hodnocení laboratoře: 1 Logo: Klasa Tento sýr obstál v laboratoři bez poskvrnky a nejlépe si vedl také při ochutnávce: výborná chuť - vyvážená, čistá; skvělá konzistence. |
Balkánský sýr - přírodní, nezrající, měkký, plnotučný (Mlékárna Polná, spol. s.r.o.) | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka představuje aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 2,1 Hodnocení senzoriky: 2,2 Hodnocení laboratoře: 2 (pozn. zjištěný obsah nasycených mastných kyselin nesouhlasí s deklarací) Logo: Klasa Kvalitní textura, harmonická chuť, odpovídající slanost. |
Čerstvý sýr balkánského typu (Karsit Agro, a.s.) | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka představuje aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 2,15 Hodnocení senzoriky: 2,3 Hodnocení laboratoře: 2 (pozn. porušení legislativních parametrů v hodnotě koliformních bakterií) Logo: Regionální potravina I přes nižší obsah soli chuťově příjemný vzorek, dojem kazí konzistence - tužší, gumovitá, žvýkavá. |
BALSÝR Žirovnický sýr Balkánského typu - bílý sýr v solném nálevu (Mlékárna Žirovnice, spol. s.r.o.) | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka představuje aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 2,2 Hodnocení senzoriky: 2,4 Hodnocení laboratoře: 2 (pozn. zjištěná hmotnost nesouhlasí s deklarací) Logo: Klasa Vyšší obsah soli ovlivňuje celkovou chuť - slanost ostatní vjemy potlačuje. Konzistenci lze označit za mazlavou, uvolňující se syrovátka. |
Balkánský sýr ve slaném nálevu Přímo z farmy (NĚMCOVA SELSKÁ MLÉKÁRNA RADONICE, spol. s.r.o. | 2,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka představuje aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 3,45 Hodnocení senzoriky: 3,9 Hodnocení laboratoře: 3 (pozn. obsah tuku v sušině a soli v nesouladu s deklarací) Logo: Klasa Snížená známka z laboratoře i nejhorší hodnocení při ochutnávce - nepovedená konzistence (vysoká sušina, drobivá struktura), příliš slaný, citelné pachutě. |