
Test vanilkových zmrzlin (smetanových)
9.6.2023
6 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
K-Classic Cremige Bourbon-Vanille Eiscreme | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 1,7 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 1- Výsledná známka: 1- Jedna se dvou nejlepších zmrzlin podle Sherlocka a současně vítěz senzorické části! Pyšní se téměř optimálním nášlehem, nejvyšším obsahem sušiny a navíc dle laboratoře obsahuje výhradně mléčný tuk. Výrobce si však pomáhá barvivem v podobě karotenů a najdeme v ní nejvyšší obsah přidaných cukrů. Ostatně jediná výtka z ochutnávky zněla "mírně sladší". |
Bon Gelati Ice Cream Bourbon Vanilla | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 1- Výsledná známka: 1- Podle Sherlocka jedna ze dvou nejlepších zmrzlin - téměř optimální nášleh, nadprůměrný podíl sušiny, neobsahuje jiný než mléčný tuk. Obstála i v senzorické části, přestože zazněla výtka ohledně výrazné žluté barvy a sladší chuti. |
Rios Ruská zmrzlina z čerstvé smetany | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 2,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 2 Výsledná známka: 2 Nejvíce našlehaná zmrzlina s měkčí konzistencí, pouze slabou vanilkovou příchutí a příliš bílou barvou. Obsah sušiny má lehce nadprůměrný a řadí se k méně sladkým. Barvivo ve složení nefiguruje a laboratoř potvrdila, že jiný než mléčný tuk v ní nenajdete. |
Pinko Kopečková zmrzlina vanilka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 1,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 2 Výsledná známka: 2 Velmi dobrá zmrzlina s optimálním nášlehem. Obsahuje průměrný podíl sušiny. K "lepší" barvě využil výrobce karoteny. Dělená druhá příčka jí patří v senzorice. Porotcům se líbil neotřelý dvoubarevný vzhled, nicméně výraznou žlutou barvu vnímali negativně. |
Wera Nova Tradiční smetanová zmrzlina | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 2,3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 1- Výsledná známka: 2 Opravdu dobrá zmrzlina, která se obejde bez barviv. Má nadprůměrný obsah sušiny a laboratoř v ní neodhalila jiný než mléčný tuk. Je o něco více našlehaná. Při ochutnávce si nešlo nepovšimnout vyšší sladkosti a naopak slabších tónů vanilky. |
Billa Premium Bourbon Vanilla Ice Cream | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Senzorické hodnocení (zaškolení odborníci z VŠCHT v Praze): 1,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 2 Výsledná známka: 2 + skoro optimální nášleh, nejméně doslazovaná, kvalitní po senzorické stránce (příjemná vanilková chuť, obsahuje kousky vanilky) - podprůměrný obsah sušiny (pozn. nejnižší v rámci testu), ve složení barvicí mrkvový koncentrát, slabší vůně |