Test tavených sýrů
5.3.2019
12 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Želetava Smetanito | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,5 Senzorické hodnocení: 1,9 Intenzivní smetanová chuť, opravdu dobře se roztírá a má velmi pěkný vzhled. Mezi testovanými výrobky právě tento obsahoval nejvíce laktózy. |
Moravia Jemný máslový sýr k namazání | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,5 Senzorické hodnocení: 1,9 Výborný sýr co se vzhledu i chuti týče. V chuti jsou jemné máslové a sýrové tóny. Dobře se roztírá a skoro vůbec se nelepí. Obsahuje nejméně laktózy. |
Korrekt tavený sýr | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,6 Senzorické hodnocení: 2,0 Chuť výrazněji sýrová. Povrch lesklý, barva lehce do oranžova. Roztíratelnost: velmi dobrá. |
Albert tavený sýr lahůdkový | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,6 Senzorické hodnocení: 2,0 Lahodný, bez pachutí. Vzhled hezký - lesklý povrch. Nelepí se. Příjemně se roztírá. |
TANY Delicato | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,8 Senzorické hodnocení: 2,4 Oku příjemný s lesklým povrchem. Perfektně se roztírá, k noži se nelepí. V chuti nad ostatním vyniká slanost/kyselost. |
Madetka | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,8 Senzorické hodnocení: 2,4 V chuti nevýrazný. Roztíratelnost výborná. Povrch lesklý. Tento vzorek obsahoval nejvíce soli. |
Apetito smetanové | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,8 Senzorické hodnocení: 2,4 Příjemný celistvý vzhled, lesklý na povrchu. Krásně se maže a v ústech se rozpouští, tzn. nelepí. |
K-Classic Cheesimo | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 2,0 Senzorické hodnocení: 2,7 Hezký vzhled - lesklý, hladký. Patří mezi měkčí, struktura dobře nedrží a najdou se v ní jemné hrudky. |
Veselá kráva | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 2,0 Senzorické hodnocení: 2,7 Pozitiva: celistvý vzhled, dobrá roztíratelnost. Negativa: lepí se na patro, nevýrazná chuť. |
MADETA Jihočeské Lipno extra | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 2,1 Senzorické hodnocení: 2,9 Díky tužší konzistenci se hůř roztírá. Vzhledově pěkný, lesklý. Má nejvyšší obsah bílkovin a sušiny. |
Tany Šumavský sýr, smetanový | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 2,2 Senzorické hodnocení: 3,0 Je měkký a dobře se roztírá. Struktura je však lehce gelová a obsahuje drobné hrudky. Chuť výrazně máslová. Pyšní se nejnižším obsahem soli. |
Président se smetanou | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 2,3 Senzorické hodnocení: 3,1 Chuťově nevýrazný. Ve srovnání s ostatními testovanými vzorky tužší konzistence. |