Apetito smetanové
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 5.3.2019 | 4.2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka se skládá ze dvou částí. První je hodnocení analytické. Sledoval se obsah sušiny, bílkovin, soli, vápníku a laktózy a zároveň se provedlo mikrobiologické hodnocení vzorku (obsah celkových počtů mikroorganismů a koliformních bakterií). Po této stránce získaly všechny testované produkty za jedna, proto rozhodlo hodnocení senzorické. Do poroty zasedli výrobci, odborníci z Ústavu mléka a tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a zástupci z Potravinové komory ČR. Ty zajímala chuť, roztíratelnost či lepivost k patru. Celková známka: 1,8 Senzorické hodnocení: 2,4 Příjemný celistvý vzhled, lesklý na povrchu. Krásně se maže a v ústech se rozpouští, tzn. nelepí. |
![]() 12.5.2023 | 3.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (odborníci z VŠCHT v Praze): 2,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opřeno o zjištění laboratoře): 2- Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 100 g): 23,27 Kč Shodně s výrobkem Tany Šumavský smetanový sýr disponuje nejhorším poměrem vápníku a fosforu. Výrobce používá zahušťovadla, ale současně je ve složení na prvním místě sýr. Obsah bílkovin je průměrný, soli spíše nižší a laktózy jeden z nejnižších. Chuť, vůně a roztíratelnost bez námitek, zapracovat by to chtělo na konzistenci (nyní tužší) a barvě (v současné době světlejší). |