Test proteinových tyčinek
4.2.2022
9 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Protein 30 Peanut&Chocolate | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,6 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 1- Celkové hodnocení: 2 Vítěz testu! - má nejvíce bílkovin (pozn. v přepočtu na 100 g!), druhé nejnižší množství nežádoucích nasycených mastných kyselin, obsahuje nejméně cukru a její aminokyselinové skóre patří k těm lepším. V senzorické části jí byla vytýkána lepivost. |
Tesco Plant Chef | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,8 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 2- Celkové hodnocení: 2- Pozitiva - absence tropických tuků, kakaové máslo ve složení, nejnižší množství nasycených mastných kyselin, nízký obsah cukrů. Negativa - třetí nejmenší podíl bílkovin, tužší a drolivá konzistence. |
MaxSport Protein Chocolate | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,4 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 3 Celkové hodnocení: 2- Palec nahoru za druhé nejvyšší aminokyselinové skóre a vyšší množství bílkovin...naopak polepšit by se měla s ohledem na obsah cukrů. Avizovaná čokoládová příchuť nemá s "pravou" čokoládou nic společného, kakaové máslo ve složení byste hledali marně. |
Proteinella Hazelnut&Chocolate | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 1,7 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 3- Celkové hodnocení: 2- Nejlépe hodnocený výrobek v senzorické části testu, kdy porota pěla pouze slova chvály! Slibný rozjezd však zbrzdila skutečnost, že obsahuje nejméně bílkovin (pozn. jak samotná tyčka, tak samozřejmě v přepočtu na 100 g). Nicméně plusové bodíky získává za třetí nejvyšší aminokyselinové skóre a absenci tropických tuků ve složení. |
Corny Protein Chocolate | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,2 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 3 Celkové hodnocení: 2- Aminokyselinové skóre této tyčky odpovídá hodnotě mléka a obsahuje spíše méně cukru, v senzorice ji patří druhé místo. Bohužel více než polovinu tuku tvoří nasycené mastné kyseliny a přestože dle názvu se jedná o čokoládovou příchuť, kakaové máslo (pozn. jež dělá čokoládu čokoládou) ve složení nefiguruje. |
Nutrend Excelent 25 % Protein Bar | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 2,8 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 3- Celkové hodnocení: 3 Slušné aminokyselinové skóre, kakaové máslo ve složení, dobrá konzistence, příjemný vzhled x druhý nejnižší obsah bílkovin, více než 50 % z celkového tuku tvoří nasycené mastné kyseliny, vyšší množství cukru, slabší intenzita vůně. |
Billa Proteinová tyčinka s čokoládou v tmavé polevě | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,4 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 2- Celkové hodnocení: 3 Bílkovin má spíše více a navíc se pyšní nejvyšším aminokyselinovým skóre, které vypovídá o jejich kvalitě. Na druhou stranu v ní najdeme také vyšší množství nežádoucích mastných kyselin, cukrů a jako jediná obsahuje konzervant. Nenadchla ani při degustaci - konzistence je lehce tuhá a chuť málo výrazná. |
Tekmar Protein Sport bar in cocoa coating | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,6 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 3- Celkové hodnocení: 3- Za laboratoř - nejvyšší množství nasycených mastných kyselin (pozn. tvoří 3/4 z celkového tuku!), vyšší obsah cukrů...na druhou stranu množství bílkovin patří k vyšším a aminokyselinové skóre je jen o něco nižší než u mléka. Poslední příčka ji patří v senzorice. Nejvíce si hodnotící stěžovali na tužší konzistenci a výraznou hořkost. |
Amix Exclusive Double Dutch Chocolate | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 odborníků z VŠCHT): 3,5 Známka od Potravinového Sherlocka (zohledňuje laboratorní výsledky): 3- Celkové hodnocení: 3- Tyčinka s nejvyšším obsahem bílkovin, ale...nejnižší aminokyselinové skóre (vypovídající o kvalitě bílkovin), nejvyšší množství cukrů a především nesplňuje vyhlášku s ohledem na deklaraci nasycených mastných kyselin (pozn. na obale výrobce uvádí méně, než naměřila laboratoř). Příliš nenadchla ani při ochutnávce - chuť moc hořká, konzistence tuhá a lepivá. |