Test pochoutkových salátů

16.1.2025

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
VARMUŽA Pochoutkový salát4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli.

Hodnocení senzoriky: 1,9

Výsledná známka: 1,6

Atypická chuť cibule, slabší kyselost, jemná konzistence, standardní světlá barva, nedostatečné množství zeleniny. Byla shledána vada, a to v podobě cibule, která v pochoutkovém salátu nemá, co dělat. K výrobě posloužila majonéza s vyšším obsahem tuku a salám s vepřovým masem. Soli i bílkovin v něm najdeme průměrné množství.
PALMA Pochoutkový salát3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli.

Hodnocení senzoriky: 2,0

Výsledná známka: 2,1

Chuť výrazná, kyselejší; najdeme v něm tvrdší kousky salámu a zeleniny, tmavší barva. V salámu je vepřové a hovězí maso. Salát má vysoký obsah bílkovin...ale také vyšší množství soli. Deklarace o obsahu tuku na obale (37 %) neodpovídá hodnotě zjištěné v laboratoři (22,5 %).
KRAJÁNEK Pochoutkový salát3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli.

Hodnocení senzoriky: 2,3

Výsledná známka: 2,6

V chuti trošku palčivý, intenzivnější a slanější; středně hustá konzistence, světlejší barva. Byla shledána vada v podobě cizí kouřové chuti. Výrobce použil majonézu s nižším množstvím tuku a salám, v němž najdeme 7 % masa a dále pak strojně oddělené maso. Obsah soli je průměrný a bílkovin nižší.
GURMÁN KLUB Pochoutkový salát3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli.

Hodnocení senzoriky: 1,8

Výsledná známka: 2,7

Citelné tóny okurek, slabá kyselost, pravidelné kousky. Byla shledána vada, a sice - salám je mdlý, bez chuti. K výrobě posloužila majonéza s nižším množstvím tuku. V salámu je pouze strojně oddělené maso. Obsah soli je nízký, ale bohužel v tomto salátu najdeme také nejméně bílkovin.
BONECO Pochoutkový salát3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli.

Hodnocení senzoriky: 2,1

Výsledná známka: 2,7

V chuti slabá kyselost, barva lehce dožluta, středně hustá konzistence. Salát je vyroben z majonézy s nižším množstvím tuku a obsahuje pouze strojně oddělené maso. Soli a bílkovin je v něm průměrné množství.

Pozn.: Nositel loga "Český výrobek".
GASTRO MENU Pochoutkový salát3,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli.

Hodnocení senzoriky: 2,2

Výsledná známka: 2,8

Výrazná, kyselejší chuť s cizí příchutí; světlá barva, velké kousky. Byla shledána vada, a to v podobě cibule, která v pochoutkovém salátu nemá, co dělat. V salámu bylo použito pouze strojně oddělené maso, majonéza obsahuje nižší množství tuku. Soli a bílkovin je v něm průměrné množství.