
Test pochoutkových salátů
16.1.2025
6 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
VARMUŽA Pochoutkový salát | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli. Hodnocení senzoriky: 1,9 Výsledná známka: 1,6 Atypická chuť cibule, slabší kyselost, jemná konzistence, standardní světlá barva, nedostatečné množství zeleniny. Byla shledána vada, a to v podobě cibule, která v pochoutkovém salátu nemá, co dělat. K výrobě posloužila majonéza s vyšším obsahem tuku a salám s vepřovým masem. Soli i bílkovin v něm najdeme průměrné množství. |
PALMA Pochoutkový salát | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli. Hodnocení senzoriky: 2,0 Výsledná známka: 2,1 Chuť výrazná, kyselejší; najdeme v něm tvrdší kousky salámu a zeleniny, tmavší barva. V salámu je vepřové a hovězí maso. Salát má vysoký obsah bílkovin...ale také vyšší množství soli. Deklarace o obsahu tuku na obale (37 %) neodpovídá hodnotě zjištěné v laboratoři (22,5 %). |
KRAJÁNEK Pochoutkový salát | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli. Hodnocení senzoriky: 2,3 Výsledná známka: 2,6 V chuti trošku palčivý, intenzivnější a slanější; středně hustá konzistence, světlejší barva. Byla shledána vada v podobě cizí kouřové chuti. Výrobce použil majonézu s nižším množstvím tuku a salám, v němž najdeme 7 % masa a dále pak strojně oddělené maso. Obsah soli je průměrný a bílkovin nižší. |
GURMÁN KLUB Pochoutkový salát | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli. Hodnocení senzoriky: 1,8 Výsledná známka: 2,7 Citelné tóny okurek, slabá kyselost, pravidelné kousky. Byla shledána vada, a sice - salám je mdlý, bez chuti. K výrobě posloužila majonéza s nižším množstvím tuku. V salámu je pouze strojně oddělené maso. Obsah soli je nízký, ale bohužel v tomto salátu najdeme také nejméně bílkovin. |
BONECO Pochoutkový salát | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli. Hodnocení senzoriky: 2,1 Výsledná známka: 2,7 V chuti slabá kyselost, barva lehce dožluta, středně hustá konzistence. Salát je vyroben z majonézy s nižším množstvím tuku a obsahuje pouze strojně oddělené maso. Soli a bílkovin je v něm průměrné množství. Pozn.: Nositel loga "Český výrobek". |
GASTRO MENU Pochoutkový salát | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) U pochoutkových salátů byly pod drobnohledem podíly jednotlivých surovin a jejich kvalita (zejména pak u použitého salámu a majonézy). Laboratoř pak mj. prověřovala obsah tuku a soli. Hodnocení senzoriky: 2,2 Výsledná známka: 2,8 Výrazná, kyselejší chuť s cizí příchutí; světlá barva, velké kousky. Byla shledána vada, a to v podobě cibule, která v pochoutkovém salátu nemá, co dělat. V salámu bylo použito pouze strojně oddělené maso, majonéza obsahuje nižší množství tuku. Soli a bílkovin je v něm průměrné množství. |