Test plísňových sýrů 2022

9.5.2022

13 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
SOCIÉTÉ Roquefort4,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 1,30
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,20

Nositel loga: -

Brilantní sýr roquefortského typu s typickým prokvétáním těsta, které se pyšní výbornou strukturou. Intenzivní chuť roquefortu.
DORBLU 50 % hranol4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 1,90
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,50

Nositel loga: -

Velmi kvalitní sýr, který má kratší dobu zrání. Jeho chuť je vyvážená s odpovídající slaností.
KRÁL SÝRŮ Safír4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,20
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,70

Nositel loga: -

Moc dobrý, chuťově vyvážený sýr s výborným prokvétáním těsta a rozplývanou konzistencí. Má charakteristickou chuť modrých sýrů a lze jej označit za přiměřeně slaný.
MADETA Niva Premium4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,40
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,80

Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek

Vyšší slanost překrývá lepší celkový chuťový vjem, jinak velmi dobrý modrý sýr čisté chuti.
MILBONA Blu Fou4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,40
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,80

Nositel loga: -

Vzhledově perfektní, v chuti ovšem slanější se znatelnou hořkostí.
PILOS Gold4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,30
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,80

Nositel loga: -

S ohledem na texturu, prokvétaní těsta i chuť velmi dobrý sýr.
MADETA Caesar4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,30
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 1,80

Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek

Velmi dobrý v chuti čistý modrý sýr. K jeho škodě vyšší slanost překrývá lepší celkový chuťový dojem.
MADETA Jihočeská Zlatá Niva - sýr s modrou plísní4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,60
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 2,00

Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek

Opravdu dobrý sýr s příjemnou intenzivní vůní...v chuti slanější, těsto tužší.
GALBANI Gorgonzola D.O.P. Cremoso3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,80
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 2,10

Nositel loga: -

Tento sýr italského typu má charakteristickou krémovou konzistenci a nízký stupeň prozrání. Těsto je slité s modrou plísni velmi jemné chutě.

MADETA Niva - královna sýrů3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 3,00
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 2,20

Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek

I přes tužší konzistenci se poměrně rozplývá. V chuti je lehce slanější a kyselejší. Těsto patří k méně prokvetlým a plíseň jako taková má v porovnání se zbytkem testovaných vzorků světlejší barvu.
PILOS Blue Rival3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 3,20
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 2,30

Nositel loga: -

Těsto má výrazné prokvétání a výrobce jej přibarvuje (pozn. karotenem) do žluta. Chuť vyznívá méně příjemně, mírně nahořkle.
NIVA EXTRA Sýr s ušlechtilou plísní3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 3,30
Známka z analytické části: 1
Výsledné hodnocení: 2,40

Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek

Vzhled v pořádku, menší zralost, chuť průměrná - slanější, s nahořklými tóny.
MADETA Jihočeská niva - sýr s modrou plísní3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes).

Známka ze senzoriky: 2,80
Známka z analytické části: 2
(pozn.: neshoda s deklarovaným obsahem soli)
Výsledné hodnocení: 2,50

Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, KLASA

Příjemný vzhled, dobrá prorostlost plísně, plísňová chuť x tužší konzistence.