Test plísňových sýrů 2022
9.5.2022
13 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
SOCIÉTÉ Roquefort | 4,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 1,30 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,20 Nositel loga: - Brilantní sýr roquefortského typu s typickým prokvétáním těsta, které se pyšní výbornou strukturou. Intenzivní chuť roquefortu. |
DORBLU 50 % hranol | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 1,90 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,50 Nositel loga: - Velmi kvalitní sýr, který má kratší dobu zrání. Jeho chuť je vyvážená s odpovídající slaností. |
KRÁL SÝRŮ Safír | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,20 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,70 Nositel loga: - Moc dobrý, chuťově vyvážený sýr s výborným prokvétáním těsta a rozplývanou konzistencí. Má charakteristickou chuť modrých sýrů a lze jej označit za přiměřeně slaný. |
MADETA Niva Premium | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,40 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,80 Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek Vyšší slanost překrývá lepší celkový chuťový vjem, jinak velmi dobrý modrý sýr čisté chuti. |
MILBONA Blu Fou | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,40 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,80 Nositel loga: - Vzhledově perfektní, v chuti ovšem slanější se znatelnou hořkostí. |
PILOS Gold | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,30 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,80 Nositel loga: - S ohledem na texturu, prokvétaní těsta i chuť velmi dobrý sýr. |
MADETA Caesar | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,30 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 1,80 Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek Velmi dobrý v chuti čistý modrý sýr. K jeho škodě vyšší slanost překrývá lepší celkový chuťový dojem. |
MADETA Jihočeská Zlatá Niva - sýr s modrou plísní | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,60 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 2,00 Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek Opravdu dobrý sýr s příjemnou intenzivní vůní...v chuti slanější, těsto tužší. |
GALBANI Gorgonzola D.O.P. Cremoso | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,80 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 2,10 Nositel loga: - Tento sýr italského typu má charakteristickou krémovou konzistenci a nízký stupeň prozrání. Těsto je slité s modrou plísni velmi jemné chutě. |
MADETA Niva - královna sýrů | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 3,00 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 2,20 Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek I přes tužší konzistenci se poměrně rozplývá. V chuti je lehce slanější a kyselejší. Těsto patří k méně prokvetlým a plíseň jako taková má v porovnání se zbytkem testovaných vzorků světlejší barvu. |
PILOS Blue Rival | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 3,20 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 2,30 Nositel loga: - Těsto má výrazné prokvétání a výrobce jej přibarvuje (pozn. karotenem) do žluta. Chuť vyznívá méně příjemně, mírně nahořkle. |
NIVA EXTRA Sýr s ušlechtilou plísní | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 3,30 Známka z analytické části: 1 Výsledné hodnocení: 2,40 Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, Český výrobek Vzhled v pořádku, menší zralost, chuť průměrná - slanější, s nahořklými tóny. |
MADETA Jihočeská niva - sýr s modrou plísní | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 60 % hodnocení senzoriky a zbylých 40 % mají na svědomí analytické parametry - výživové údaje, hmotnost a mikrobiologie (přítomnost bakterie Escherichia coli, koagulázopozitivních stafylokoků, koliformních bakterií a bakterie Listeria monocytogenes). Známka ze senzoriky: 2,80 Známka z analytické části: 2 (pozn.: neshoda s deklarovaným obsahem soli) Výsledné hodnocení: 2,50 Nositel loga: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY, KLASA Příjemný vzhled, dobrá prorostlost plísně, plísňová chuť x tužší konzistence. |