Test masných polotovarů

13.11.2020

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Albertovo kvalitní Vepřové & hovězí, výrobek z mletého masa mix4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 1-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1-
Hodnocení senzoriky: 1,9

Vítěz testu v obou částech! Výsledky analýzy vypovídají o tom, že se tento vzorek nejvíce přibližuje mletému masu. Cenově však vychází polotovar dráž. Zabodoval také po stránce chuti, barvy, konzistence i vzhledu...vůbec jediná připomínka zněla "tučnější".
CZ15 Mělněné maso vepřové a hovězí4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Hodnocení senzoriky: 2

O původu masa se dočtete na obale a jeho obsah patří k těm vyšším, bílkovin má ale méně. V senzorice si vedlo dobře. Chuťově až na lehce výraznější slanost vyhovuje, dobře vypadá a intenzivněji voní po mase. Drobné výhrady padly k tužší konzistenci a atypicky tmavé barvě.
Vocílka Mělněné maso vepřové a hovězí3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3
Hodnocení senzoriky: 2

Za toto "mělněné maso" zaplatíte víc než za mleté maso, přičemž jeho podílem se mu rozhodně rovnat nemůže. Obsah soli má spíše vyšší. Po senzorické stránce se mu poměrně dařilo - pěkná barva, vyhovující vzhled, pružná konzistence, hezky voní. Chuť dobrá, jen výrazněji tučná.
Dobré maso Masný polotovar Směs z rozmělněných mas3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Hodnocení senzoriky: 2,9

Cenově se pohybuje zhruba jako mleté maso. Masa jako takového však obsahuje o něco méně. Jedná se o nejméně solený polotovar v testu. Bez problémů by splnil požadavky vyhlášky na mleté maso (pozn. a to na obsah tuku a poměr kolagen/bílkoviny). V senzorice byl označen jako nejtužší. Hodnotícím dále vadila jistá nahořklost, kvasnicová pachuť či větší množství chrupavek a šlach.
Gurmet Mleté mix3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 3
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3
Hodnocení senzoriky: 3,3

Pozitiva: nejlepší poměr kolagen/bílkoviny, dobrá barva, příjemná vůně, vyhovující vzhled. Negativa: nejvyšší podíl soli, z obalu se nedovíte nic o původu masa, nejdražší, tužší konzistence, podivná pachuť, tučnost. Jeho název navíc svádí k domněnce, že se jedná o mleté maso.
Kostelecké uzeniny Polotovar z mletého masa mix hovězí a vepřové2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4
Hodnocení senzoriky: 3,3

Nejlevnější, s nejnižším podílem vody, šťavnatý...tolik ke kladům. Podíváme-li se na to z druhé strany, tak: obsahuje nejméně masa a bílkovin, má nejvyšší poměr kolagen/bílkoviny, původ masa se nedozvíte a výrobce barvu zlepšuje přidáním červené řepy. Nálož negativních komentářů pokračovala také v senzorice - značně tučný, příliš slaný, mazlavá konzistence s chrupavkami, přechucený, slabá chuť po mase.