Kostelecké uzeniny Polotovar z mletého masa mix hovězí a vepřové


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test masných polotovarů

13.11.2020
2.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku ovlivnily výsledky laboratorní analýzy (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a hodnocení senzoriky (porota: 12 běžných spotřebitelů).

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4
Hodnocení senzoriky: 3,3

Nejlevnější, s nejnižším podílem vody, šťavnatý...tolik ke kladům. Podíváme-li se na to z druhé strany, tak: obsahuje nejméně masa a bílkovin, má nejvyšší poměr kolagen/bílkoviny, původ masa se nedozvíte a výrobce barvu zlepšuje přidáním červené řepy. Nálož negativních komentářů pokračovala také v senzorice - značně tučný, příliš slaný, mazlavá konzistence s chrupavkami, přechucený, slabá chuť po mase.