Test čerstvých sýrů
11.11.2021
6 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Sýr čerstvý (Minimlékárna Mláka) | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 1,65 Hodnocení senzoriky: 2,3 Hodnocení laboratoře: 1 Logo: Regionální potravina Nadprůměrný sýr přináší silný chuťový vjem - citelně sýrově nakyslý s dozvuky lehké hořkosti, vyšší sušina, menší krémovost. |
Bio Vavřinec Čerstvý přírodní sýr (Ekofarma Kosařův mlýn, s.r.o.) | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 1,8 Hodnocení senzoriky: 2,6 Hodnocení laboratoře: 1 Logo: Klasa Průměrný vzorek čisté chuti, kterou narušuje lehce štiplavý ocásek (vyšší obsah soli). |
Čerstvý sýr přírodní (KROMILK, a.s.) | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 1,85 Hodnocení senzoriky: 1,7 Hodnocení laboratoře: 2 (pozn. porušení legislativních parametrů s ohledem na hodnotu koliformních bakterií) Logo: Klasa Dělená první příčka v senzorické části - výborná čistá vyvážená chuť, vynikající konzistence. |
Čerstvý sýr Rajče - bazalka měkký vysokotučný nezrající sýr (KROMILK , a.s.) | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 1,85 Hodnocení senzoriky: 1,7 Hodnocení laboratoře: 2 (pozn. zjištěný obsah tuku nesouhlasil s deklarací) Logo: Klasa Po senzorické stránce jeden ze dvojice nejlépe hodnocených sýrů - příjemná harmonická chuť (charakteristická pro použité koření), velmi dobrá konzistence. |
Čerstvý sýr Pažitka - česnek (KROMILK, a.s.) | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 2,45 Hodnocení senzoriky: 1,9 Hodnocení laboratoře: 3 (pozn. obsah tuku a nasycených mastných kyselin v nesouladu s deklarací) Logo: Klasa Hladká konzistence, příjemná chuť (včetně kořeněnosti). |
Čerstvý sýr Pikant měkký vysokotučný nezrající sýr (KROMILK, a.s.) | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení). Výsledná známka: 2,7 Hodnocení senzoriky: 2,4 Hodnocení laboratoře: 3 (pozn. obsah tuku a nasycených mastných kyselin v nesouladu s deklarací) Logo: Klasa Kvalitní konzistence, smetanovou chuť sýru přebila výrazná pikantní ochucovací složka. |