Test čerstvých sýrů

11.11.2021

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Sýr čerstvý (Minimlékárna Mláka)4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení).

Výsledná známka: 1,65
Hodnocení senzoriky: 2,3
Hodnocení laboratoře: 1

Logo: Regionální potravina

Nadprůměrný sýr přináší silný chuťový vjem - citelně sýrově nakyslý s dozvuky lehké hořkosti, vyšší sušina, menší krémovost.
Bio Vavřinec Čerstvý přírodní sýr (Ekofarma Kosařův mlýn, s.r.o.)4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení).

Výsledná známka: 1,8
Hodnocení senzoriky: 2,6
Hodnocení laboratoře: 1

Logo: Klasa

Průměrný vzorek čisté chuti, kterou narušuje lehce štiplavý ocásek (vyšší obsah soli).
Čerstvý sýr přírodní (KROMILK, a.s.)4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení).

Výsledná známka: 1,85
Hodnocení senzoriky: 1,7
Hodnocení laboratoře: 2
(pozn. porušení legislativních parametrů s ohledem na hodnotu koliformních bakterií)

Logo: Klasa

Dělená první příčka v senzorické části - výborná čistá vyvážená chuť, vynikající konzistence.
Čerstvý sýr Rajče - bazalka měkký vysokotučný nezrající sýr (KROMILK , a.s.)4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení).

Výsledná známka: 1,85
Hodnocení senzoriky: 1,7
Hodnocení laboratoře: 2
(pozn. zjištěný obsah tuku nesouhlasil s deklarací)

Logo: Klasa

Po senzorické stránce jeden ze dvojice nejlépe hodnocených sýrů - příjemná harmonická chuť (charakteristická pro použité koření), velmi dobrá konzistence.
Čerstvý sýr Pažitka - česnek (KROMILK, a.s.)3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení).

Výsledná známka: 2,45
Hodnocení senzoriky: 1,9
Hodnocení laboratoře: 3
(pozn. obsah tuku a nasycených mastných kyselin v nesouladu s deklarací)

Logo: Klasa

Hladká konzistence, příjemná chuť (včetně kořeněnosti).
Čerstvý sýr Pikant měkký vysokotučný nezrající sýr (KROMILK, a.s.)3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, textura, vůně, chuť/pachuť, celkový dojem) a laboratoře (výživové parametry, hmotnost, obsah tuku v sušině, mikrobiologické hodnocení).

Výsledná známka: 2,7
Hodnocení senzoriky: 2,4
Hodnocení laboratoře: 3
(pozn. obsah tuku a nasycených mastných kyselin v nesouladu s deklarací)

Logo: Klasa

Kvalitní konzistence, smetanovou chuť sýru přebila výrazná pikantní ochucovací složka.