Drůbeží párky

18.10.2015

12 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
VPron Krůtí libové párečky2,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Typ střívka neuveden. Podle složení jen 25% masa a kůže. Naměřený obsah je vyšší, ale přidány živočišné proteiny. Výrazně nejvyšší obsah tuku (39%), ve složení je rostlinný tuk na 1.místě. Vyšší obsah fosfátů, obsahuje dusitany. Přidána zahušťovadla, glutaman, aroma i barvivo.
Z degustace: Barva příliš světlá, nepřirozená. Zřetelné dutinky. Konzistence příliš měkká. Vůně nepříjemná, s cizími tóny. Chuť netypická, masová chuť málo výrazná. Známka za senzorické hodnocení 3,4 (nejhorší).
Schneider Pastýřské párky3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky v kolagenním střívku. Obsahují SOM i kuřecí a vepřové maso a také kůže. Nejvyšší obsah soli (2,53%), Více fosfátů, obsahují dusitany a další konzervanty. Přidána sojová bílkovina, zahuštěno škrobem a dalšími látkami. Obsahuje glutaman, aroma, barvivo.
Z degustace: Barva typická, zřetelné velké dutinky. Vůně příjemná. První várka se při ohřevu zcela rozpadla. Chuť méně příjemná, s pachutí, pro někoho až příliš slaná a kořeněná. Známka za senzorické hodnocení 2,7.
DZ Klatovy Kuřecí párky3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky v nejedlém střívku. Obsahují jen SOM a také kůže. Nejnižší obsah tuku (8%). Obsahuje fosfáty i dusitany. Bílkoviny navýšeny díky hrachové bílkovině a bambusové a ovesné vláknině. Zahuštěno škrobem a dalšími látkami. Obsahuje glutaman i barvivo.
Z degustace: Typicky růžová barva. Dutinky ani kolagenní částice nejsou zřetelné. Vůně je příjemná, bez cizích tónů. Chuť méně příjemná, přiměřeně slaná a kořeněná. Známka za senzorické hodnocení 2,4.
Lepší párky3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Typ střívka neuveden. Obsahují kuřecí a vepřové SOM, malé množství kuřecího a hovězího masa, kromě toho také sádlo. Nejnižší obsah soli (jen 1,01%). Obsahují dusitany, vyšší obsah fosfátů a glutaman. Zahuštěno moukou a škrobem.
Z degustace: Barva párků se liší - některé jsou růžové, jiné našedlé. Na řezu dutinky, kolagen i kostní úlomky. Vůně i chuť méně příjemné. Pro někoho příliš slané a kořeněné. Známka za senzorické hodnocení 3,3.
Javořické párky originál3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Typ střívka neuveden. Obsahují kuřecí a vepřový SOM, hovězí maso (množství neuvedeno), kromě toho také kůže a sádlo. Druhý nejvyšší obsah soli. Vyšší obsah glutamanu i fosfátů. Obsahují dusitany i glutaman. Zahuštěno pšeničnou moukou a škrobem.
Z degustace: Barva typicky růžová, na řezu viditelné dutinky, kolagenní částice i úlomky kostí. Vůně i chuť jsou méně příjemné. Párek je příliš slaný a kořeněný. Známka za senzorické hodnocení 2,7.
DZ Klatovy Kuřecí Vídeňské párky3,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky v jedlém střívku. Obsahují i SOM a také kůže. Druhý nejvyšší obsah glutamanu. Obsahují fosfáty i dusitanové soli. Přidána hrachová bílkovina, bambusová a ovesná vláknina. Zahuštěno škrobem, guma guar a xanthanem. Vylepšeno o aroma.
Z degustace: Světlejší barva. Bez dutinek, kolagenních částí a úlomků kostí. Vůně příjemná. Chuť méně příjemná, s cizími pachutěmi, štiplavá, ale přiměřeně slaná a kořeněná. Známka za senzorické hodnocení 2,6.
Vodňanské kuře Dětské kuřecí párky s vitamíny3,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Loupací párky v nejedlém střívku. Obsahují pouze SOM, kromě něj také kůže a sádlo. Použity dusitanové soli, ale neobsahují žádné fosfáty. Obsah tuku je mírně vyšší (20,4%). Zahuštěny bramborovým škrobem, ale bez barviv, aromat i glutamanu.
Z degustace: Barva typicky růžová. Patrné dutinky a drobné úlomky kostí. Vůně méně výrazná. Chuť je příjemná, i když méně výrazná. Chuť je příjemná, i když méně výrazná, příjemně obohacená sýrem. Známka za senzorické hodnocení 2,8.
Vodňanské kuře Kuřecí párky Klausovky3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky v nejedlém střívku. Obsahují pouze SOM a také kůže. Obsahují dusitanové soli, fosfátů mají nejvíce ze všech. Průměrný obsah tuku i soli. Zahuštěno škrobem, jinak žádné přídatné látky podle složení neobsahuje. Nejlevnější ze všech vzorků.
Z degustace: Barva světlejší. Na řezu dutinky, bez kolagenních částic a úlomků. Vůně méně výrazná. Chuť je příjemná, výrazná, šťavnatá, masová. Přiměřená slaná a kořeněná. Známka za senzorické hodnocení 2,1.
DZ Klatovy Kuřecí dětské párky bez E3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Loupací párky v nejedlém střívku. Obsahují pouze maso a také kůže. Druhý nejvyšší obsah soli, přesto označeny jako dětské. Nízký obsah glutamanu, ale obsahují kvasničný extrakt. Přidáno aroma, škrob a barvivo. Neobsahují fosfáty ani dusitanové soli.
Z degustace: Neobsahuje dusitany, barva je velmi světlá. Bez dutinek, kolagenních částic či úlomků. Vůně příjemná. Chuť méně příjemná - sušší, příliš kořeněná a štiplavá.
Baroni Pochoutkové párky3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky ve skopovém střívku. Nízký obsah soli. Podle složení neobsahují SOM, obsah vápníku je ale zvýšený. Obsahují fosfáty i dusitanové soli. Přidána sojová a kvasnicová bílkovina, škrob. Obsahují extrakt z droždí i glutaman sodný (nejvyšší množství).
Z degustace: Barva je světlejší, narůžovělá. Na řezu bez dutinek, kolagenních částic či úlomků kostí. Vůně i chuť méně příjemné. Chuť příliš kořeněná a poměrně slaná.
Známka za senzorické hodnocení 2,5.
Vodňanské kuře Originál české párky3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky v kolagenním střívku. Nejvyšší obsah masa, kromě něj obsahují i sádlo. Neobsahují SOM. Nízký obsah glutamanu. Obsahují fosfáty a dusitan sodný. Nejsou přidány žádné bílkoviny, zahušťovadla, aroma ani barviva.
Z degustace: Našedlá barva. Zřetelné dutinky, oddělené kusy masa a tuku, připomíná klobásu. Za syrova nakyslá vůně. Chuť pro někoho masová, šťavnatá, pro jiné málo výrazná. Známka za senzorické hodnocení 2,3.
Bilbo uzeniny Kuřecí párky pro děti4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z laboratoře: Párky v přírodním střívku. Obsahují pouze maso, bez kůží a sádla. Nejnižší obsah glutamanu (přirozený výskyt). Obsahují fosfáty a dusitan sodný. Obejdou se bez zahušťovadel, aromat, barviv a přidaných bílkovin. Nejdražší ze všech.
Z degustace: Barva je růžová, světlá. Na řezu velké dutinky. Vůně i chuť jsou příjemné.
Párek je šťavnatý, masový, přiměřeně slaný a kořeněný. Známka za senzorické hodnocení 1,9 (nejlepší).