Test lunchmeatů
10.5.2019
6 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Karlova Koruna Lunchmeat drůbeží | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso. Celková známka: 3 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3- Senzorické hodnocení: 2,4 Z testovaných vzorků obsahuje nejvíce drůbežího separátu, bohužel je zahuštěn bramborovým škrobem a najdeme v něm také velké množství vody. Po senzorické stránce dopadl nejlépe - dobře kořeněný, tučný i slaný akorát, pěkná struktura, vyhovující obsah masa. |
AH Basic Lunchmeat drůbeží | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso. Celková známka: 3- Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3- Senzorické hodnocení: 4 Senzoriku sráží atypická moučná chuť.V jeho neprospěch hovoří využití bramborového škrobu jako zahušťovadla a druhý nejnižší obsah bílkovin. Naopak vyzdvihnout můžeme vůbec nejmenší množství soli. |
Lunchmeat drůbeží | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso. Celková známka: 3- Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4 Senzorické hodnocení: 3,5 Vyšší množství vody, nízký obsah bílkovin a zahuštění bramborovým škrobem hrají v neprospěch tohoto výrobku. Je světlejší barvy a mdlé chuti. |
Viva Lunchmeat | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso. Celková známka: 3- Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3- Senzorické hodnocení: 3,5 Mínusy: zavádějící název (pozn. měl by obsahovat slovo "drůbeží"), zahuštěn bramborovým škrobem, poměrně velké množství kůží ve složení. Hodnotícím hodně připomínal paštiku. |
Viva Jihočeský lunchmeat | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso. Celková známka: 4 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4 Senzorické hodnocení: 4,4 Tento "lančmít" byl po senzorické stránce hodnocen vůbec nejhůře - bez koření, v chuti cítit mouka a škrob, nejméně atraktivní vzhled, nejsvětlejší, slabá vůně, téměř bez rosolu. V jeho složení nalezneme: zvýrazňovač chuti E621, celou škálu zahušťovadel (kukuřičný modifikovaný škrob, guma guar, karubin, xanthan, hrachová vláknina) a přidané bílkoviny. Krom drůbežího obsahuje i vepřový separát. |
Aro Drůbeží Luncheon meat | 1,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso. Celková známka: 4- Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5 Senzorické hodnocení: 3,8 Jediné, co tento vzorek zachránilo od totálního propadáku, jsou plusové body za senzoriku - pěkná barva, jemná struktura, přiměřená tučnost, nejmenší slanost. Hodnoty zjištěné v laboratoři jsou alarmující: nejnižší obsah separátu (30,7%; téměř o 10% nižší než slibuje výrobce), má nejnižší podíl bílkovin a naopak nejvíce vody, k zahuštění využívá pšeničný modifikovaný škrob. Ten byl výrazně cítit v chuti. |