Test lunchmeatů

10.5.2019

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Karlova Koruna Lunchmeat drůbeží3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 3
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-
Senzorické hodnocení: 2,4

Z testovaných vzorků obsahuje nejvíce drůbežího separátu, bohužel je zahuštěn bramborovým škrobem a najdeme v něm také velké množství vody. Po senzorické stránce dopadl nejlépe - dobře kořeněný, tučný i slaný akorát, pěkná struktura, vyhovující obsah masa.
AH Basic Lunchmeat drůbeží2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-
Senzorické hodnocení: 4

Senzoriku sráží atypická moučná chuť.V jeho neprospěch hovoří využití bramborového škrobu jako zahušťovadla a druhý nejnižší obsah bílkovin. Naopak vyzdvihnout můžeme vůbec nejmenší množství soli.
Lunchmeat drůbeží2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4
Senzorické hodnocení: 3,5

Vyšší množství vody, nízký obsah bílkovin a zahuštění bramborovým škrobem hrají v neprospěch tohoto výrobku. Je světlejší barvy a mdlé chuti.
Viva Lunchmeat2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-
Senzorické hodnocení: 3,5

Mínusy: zavádějící název (pozn. měl by obsahovat slovo "drůbeží"), zahuštěn bramborovým škrobem, poměrně velké množství kůží ve složení. Hodnotícím hodně připomínal paštiku.
Viva Jihočeský lunchmeat2,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 4
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 4
Senzorické hodnocení: 4,4

Tento "lančmít" byl po senzorické stránce hodnocen vůbec nejhůře - bez koření, v chuti cítit mouka a škrob, nejméně atraktivní vzhled, nejsvětlejší, slabá vůně, téměř bez rosolu. V jeho složení nalezneme: zvýrazňovač chuti E621, celou škálu zahušťovadel (kukuřičný modifikovaný škrob, guma guar, karubin, xanthan, hrachová vláknina) a přidané bílkoviny. Krom drůbežího obsahuje i vepřový separát.
Aro Drůbeží Luncheon meat1,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Základem lunchmeatu je strojně oddělené drůbeží maso.

Celková známka: 4-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5
Senzorické hodnocení: 3,8

Jediné, co tento vzorek zachránilo od totálního propadáku, jsou plusové body za senzoriku - pěkná barva, jemná struktura, přiměřená tučnost, nejmenší slanost. Hodnoty zjištěné v laboratoři jsou alarmující: nejnižší obsah separátu (30,7%; téměř o 10% nižší než slibuje výrobce), má nejnižší podíl bílkovin a naopak nejvíce vody, k zahuštění využívá pšeničný modifikovaný škrob. Ten byl výrazně cítit v chuti.